Vill du vara med i Cross Media Lab #3?

26 januari, 2011 - 17:03

BoostHbg öppnar nu dörrarna för ansökningar till Cross Media lab #3, som denna gång sker i samarbete med New Danish Screen på Danska Filminstitutet och TorinoFilmLab den 10-14 mars 2011.

I labb #3 utforskas olika sätt att bygga upp cross- och transmediala manus. Hur kan din film/spel/radio/bokidé sprida sig över fler plattformar? Hur skriver man manus till något som med hjälp av användare och publik kan komma att växa utom din kontroll? Hur bygger man upp ett helt universum kring sitt projekt eller berättelse?

BoostHbg söker dig som har ett projekt inom film, TV, webb, text, radio, mobil, spel eller dylikt, och vill experimentera med olika sätt att låta projektet sträcka sig över olika plattformar. I en fyra dagar lång workshop får du, med hjälpa av andra, experimentera med olika sätt att göra ditt projekt cross- eller transmedialt på ett vis som passar dig och ditt projekt. Du får även lära dig mer om cross- och transmedia, hur det fungerar och hur det kan påverka ditt sätt att arbeta. Under labbet kommer du få arbeta med duktiga mentorer och gäster från olika branscher, samt med andra labbdeltagare och deras projekt.

I samspel med TorinoFilmLab
Under samma dagar är BoostHbg värdar för TorinoFilmLab, ett internationellt labb där filmare från hela världen utvecklar filmmanus tillsammans med mentorer från branschen. Du kommer få träffa och arbeta parallellt med TorinoFilmLabs deltagare och få gå på föredrag med framstående gästföreläsare från hela världen. I och med ditt deltagande i Cross media Labb #3 kommer du också få möjligheten att pitcha på ett specialutformat finansieringsforum senare 2011. Arbete sker utifrån din egen nivå, så både personer med och utan tidigare erfarenhet och kunskap kring cross- och transmedia är välkomna att söka.

Vill du vara med i labbet? Kontakta projektledare johanna [at] boosthbg [dot] se. Sista ansökningsdagen är den 18 februari.

---> Läs mer om projektet Cross Media Lab.