Live action-superhjältefilm på gång (Händer hos medlemmar)

17 mars, 2011 - 13:54

André Hedetoft ifrån OddLife Productions är Malmökillen som lovade att tatuera in “Geek Movie Director” på ryggen när han fick 1000 fans på youtube. Då skulle han också påbörja sitt projekt som han hade filat på sen ett par år tillbaka – superhjältefilmen “Extraordinaries”. Vi pratade med André om att hitta sin egen nisch, våga strunta i att vänta på inspirationen och att verkligen lägga ner tid på det man tycker om att göra.

André har efter tiden på mediagymnasiet samlat på sig erfarenheter genom att jobba sig fram inom olika områden och är i stort sett självlärd. Han är en Visual Effects Artist och frilansande inom reklambranschen. Han driver sitt eget produktionsbolag OddLife Productions och jobbar med alltifrån 3D-reklamer till specialeffekter i långfilmer. Det här året skriver han färdigt manuset till den animerade superhjältefilmen “Extraordinaries” och under tiden letar han efter spännande reklamfilmsjobb att ta sig an.

Vill du berätta lite om ditt stora projekt, långfilmen “Extraordinaries”?
Det är en idé som föddes för några år sedan och jag håller just nu på att skriva färdigt långfilmsmanuset. Tanken är att det ska släppas en webbserie innan långfilmen kommer som man kan följa via internet. Efter filmen ska man kunna spela “Extraordinaries” på webben, ett spel där man bland annat kan upptäcka sina egna superkrafter. Det här spelet och mycket annat utvecklade vi på Cross Media Lab på BoostHbg (ett Media Evolution-projekt) 10-14 mars.

Medan jag skriver färdigt långfilmsmanuset ska vi spela in en trailer som tillsammans med det färdiga manuset ska användas för att paketera och finansiera en inspelning 2012.

Vad handlar filmen om?
Efter att en meteorit kraschar utanför hennes småstad och hennes lillebror mystiskt försvinner så måste en mobbad tjej slå sig ihop med ett udda gäng grannungar för att rädda honom på det enda sättet de vet hur, genom att bli superhjältar själva, med eller utan krafter. Det huvudsakliga temat är att tro på sig själv och att hitta sina sanna superkrafter. Goonies möter Kick-Ass. Det är "Extraordinaries!".

Har du några tips till andra som vill jobba med film eller förverkliga sitt drömprojekt? Hur blir man riktigt bra?

1. Det viktigaste är att hålla på med det man vill bli duktig på varje dag. Det kan vara 10 minuter eller en halvtimme, huvudsaken är att man sitter med det aktivt. Det är då saker och ting börjar hända.

2. Vänta inte på inspirationen! Man tänker att man ska göra det man drömmer om “sen när inspirationen kommer”, men man måste ta tag i det direkt och se det som ett vanligt dagtidsjobb. Bra ställen att skriva och jobba på är flygplan och bussar. Där är man osynlig i mängden, det är massor av folk som man inte har någon kontakt med. Man har inte heller något annat för sig. Det är en blandning av inspiration och uttråkhet.

3. Hitta din grej som du är duktig på. Försök sedan att jobba med andra människor som är riktigt duktiga på sin sak.

Varför är du medlem i Media Evolution?
Jag tycker att det är ett underbart och spännande koncept som Media Evolution håller på med. Sen är det förstås väldigt bra med allt nätverkande.

Vill du veta mer om André Hedetoft?
Facebook
@ahedetoft
Andrés egen hemsida