Spelifiering, om att använda spelmekanik i saker som inte är ett spel

9 mars, 2011 - 10:07

Ladda ner som pdf om du vill läsa senare på dator, i telefon eller läsplatta. Även på engelska.

I årets första omvärldspublikation har vi fördjupat oss i spelifiering, det vill säga processen som flyttar lärdomar från spelskapande till områden som inte i grunden är ett spel. Det handlar om hur vi kan påverka människor att använda produkter och tjänster mer, oftare och på “rätt sätt” genom att locka fram det mänskliga behovet av att spela, tävla och att komma framåt.

Bland annat skriver Gabe Zichermann om vad spelmekanik är, Karin Ryding berättar om hur Ozma spelifierat ett sjukhus för att sänka elförbrukningen och Bodil Rosvall Jönsson på Minc blickar från kundhållet och resonerar kring vad man ska
tänka på när man säljer spelifiering.

Beställ