Douglas Trumbull är i stan- kom och upplev ultra-reality.

20 april, 2011 - 11:16

Välkommen till föreläsning och mingel med Douglas Trumbull ; en av världens stora legender inom visuella effekter.

Vi bjuder tillsammans med MEDEA in till denna fantastiska möjlighet att få lyssna på en av dem som definierat amerikansk filmindustri de senaste 30 åren. Douglas Trumbull kommer att dela med sig av sina erfarenheter inom visuella effekter i en rad filmer, särskilt inom science-fiction-genren. Han berättar om och visar sina mest dramatiska upplevelser för att sedan vända blicken mot framtiden, där han håller på att revolutionisera filmupplevelsen och ta den in i ultra-reality.

Efter att ha varit ifrån Hollywood under en längre tid, har Douglas nu återvänt för att bidra med fantastiska specialeffekter i den kritikerrosade biofilmen “The Tree of Life” . Detta ska han göra med hjälp av sin highspeed-teknologi, som gör det möjligt att filma i 60 till 120 FPS i sekunden och producera ultra-realistiska visuella effekter i HD. James Cameron, regissören av Avatar , är ett stort Trumbull-fan och en av dem som kommer att använda samma teknologi i sitt nästa stora projekt.

Douglas har blivit nominerad till fem Academy Awards,har mottagit American Society of Cinematographers' Lifetime Achievement Award och kom 2010 med i Science Fiction Hall of Fame . Några av de filmer som finns på Trumbulls meritlista är: : 2001: A Space Odyssey, Andromeda Strain, Close Encounters of the Third Kind , Star Trek: The Motion Picture, Blade Runner, Silent Running och Brainstorm.

Han är känd för att tänja på regler och normer och har som ett av sina största nöjen att främja innovation bland unga filmskapare. Det här evenemanget är intressant för alla, studenter som företag, inom rörlig media och special effekter.

Välkomna till denna unika chans att lyssna på en världsstjärna inom området specialeffekter!

När: 5 maj, 15-18 med avslutande mingel.
Var: Orkanen, MAH, Nordenskiöldsgatan 10
OSA: innan 2 maj till anmalan [at] mediaevolution [dot] se

OBS! Arrangemanget är kostnadsfritt. Vid förhinder avboka senast 24h innan till yasemin [at] mediaevolution [dot] se

Denna historiska visit i Malmö har gjorts möjlig av Eksploria Edutainment AB, Media Evolution, MEDEA , Region Skåne, Malmö högskola och Douglas Trumbull själv.