The Game Assembly på plats i nya lokaler (händer hos medlemmar)

6 september, 2011 - 14:03

The Game Assemblys/Hermods spelutbildning spelutbildning har flyttat från Kalendegatan till Beijerskajen, i närheten av Minc, Drivhuset och flera andra innovationsaktörer i Malmö.

De utbildningar som erbjuds är 3D-grafik, programmering och som nyhet för i år, level design. 56 nyantagna studenter inledde studierna denna höst, tillsammans med 42 studenter som inledde sitt andra år. Det sista halvåret av utbildningen genomför studenterna den del av utbildningen som kallas LIA, Lärande i arbete. 40 studenter från The Game Assembly befinner sig just nu ute på praktik, både i närområdet och i Danmark, Storbritannien och Ungern. Efterfrågan på The Game Assemblys studenter är stor, och många företag upplever det som en stor tillgång att kunna utöka personalen med en kunnig student.

Ann-Sofie Sydow är programansvarig på The Game Assembly och berättar att tanken bakom flytten tills viss del handlat om att skapa nya relationer till aktörer som Minc och Drivhuset. The Game Assemblys utbildningar är handfasta och nya idéer föds hela tiden bland studenterna. Hennes förhoppning är att The Game Assembly ska fungera som en accelerator, en plats där idéerna uppstår för att sedan tas vidare i innovationskedjan.

Utbildningarna på The Game Assembly är YH-utbildningar, med fokus på att lära ut ett hantverk och ge en stark anknytning till arbetslivet. Ett entreprenöriellt tänkande finns inbyggt i utbildningen och genom grupparbeten, metodik etc lär sig studenterna redan under studietiden att ingå i ett arbetsteam.

Under oktober månad kommer The Game Assembly att stå som värd för en av Media Evolutions medlemsfrukostar. Deltagarna kan då få en djupare inblick i utbildningarna samt höra om de möjligheter att experimentera och pröva nya idéer som ett mindre företag kan ges genom att erbjuda en student från en YH-utbildning praktikplats. Mer information om frukosten på The Game Assembly kommer senare under hösten.

På bilden: Ann-Sofie Sydow, programansvarig för TGA.