X Media Lab Sweden - konferens om mobil utveckling!

31 oktober, 2011 - 14:34

X Media Lab Sweden utforskar gränslandet mellan digital media och vår fysiska värld. I takt med att GPS, GIS, mappning, taggning och augmented reality utvecklas och mognar – samtidigt som vi navigerar socialt och digitalt i tillvaron – uppstår nya tjänster, produkter och nytt innehåll. Genom våra uppkopplade apparater har vi tillgång till allt detta, oavsett tid och plats.

XML Sweden sammanför ledande experterna inom mediebranschen, mappning och lokaliseringsbaserade tjänster med intressanta tekniska lösningarna och affärsidéer.
I mötet mellan dessa vill XML Sweden utforska hur man bäst integrerar och använder plats och postion i en tid av ny digital media. Och sist men inte minst – hur man kan tjäna en slant på dessa nya plattformar och tjänster!

Bland de internationella talarna finns:
- Ralph Simon, (London) ansvarig för såväl Lady Gagas som Madonnas digitala mediestrategi och musikringsignalens fader(!)
- Fritz Demopoulos, (Kina) grundaren av Kinas största internetbaserade resebyrå med 40 miljoner kunder per månad och mottagare av den största investeringen i Kina någonsin.
- Mike Dunphy, (London) som legat bakom Manchester Uniteds MuMobile, en speciell supporttjänst för Manchester Uniteds fans och publik.
- Neeraj Roy, (Indien) VD för Hungama, Indiens störste distributionstjänst av innehåll från Bollywood och utvald som en av de 50 mest inflytelserika människorna inom mobil underhållning i världen.
- Annika Lidne, (Stockholm) grundare och VD för Disruptive Media med bakgrund som debattör och författare.
Läs mer om X Media Lab och talarna här.

Var: Konferensen hålls i Caroli Kyrka fredagen den 25 november
 kl 9:00 - 18:00
När: Registreringen startar kl 9.00. Inkluderat i priset för konferensen är kaffe, lunch och nätverkande efter konferensen.

Pris: Media Evolutions medlemmar betalar endast 595 SEK inkl moms. Ordinarie pris är 995 SEK inkl moms.
En bra rabatt ges till grupper om minst 5 fem - hör av dig till Sara Ponnert om du vill veta mer, sara [at] mediaevolution [dot] se
Studenter går gratis, med erbjudande om att köpa lunchbiljett för 100 SEK (frivilligt)
Anmälan: http://simpleeventsignup.com/event/8779-x-media-lab-sweden-conference
Studentanmälan: http://simplesignup.se/private_event/8701/8a794adf5b

XML Sweden arrangeras av Media Evolution, i samarbete med X Media Lab, som är en internationell "think-tank" och mentorsnätverk inom den kreativa digitala sektorn.

#xmlsweden