Händer hos BUFF

22 februari, 2012 - 10:47

Vårt medlemsföretag BUFF Filmfestival i Malmö anordnar den återkommande filmfestivalen i Malmö som öppnar möjligheterna för influenser från Europa och övriga världen.

BUFF har utvecklats till en internationell mötesplats för finansiärer, distributörer, filmköpare, manusförfattare, regissörer, producenter och filmpedagoger. Vi träffade Julia Jarl som är producent och ställde några frågor till henne.

Vad händer hos er just nu?
Biljetterna släpptes 15 februari och vi har precis lagt ut vår nya hemsida. Det är alltid lika kul när programmet tas emot av vår publik och vi hoppas att alla kommer gilla våra filmer och seminarier lika mycket som vi gör. Nu ska vi bara göra allt det där som står i programmet också.

Vad inspirerar er organisation just nu?
Vi försöker driva frågan om vikten av att barn och unga ska få värdefulla filmupplevelser. Vi vill gärna lägga oss i debatten kring varför det inte görs så mycket svensk långfilm för barn just nu. Samtidigt vill vi passa på att visa upp unga talanger som gör väldigt bra grejer.

Vad har ni för planer inför närmsta framtiden? Utmaningar?
Vi ser att det är vår uppgift att driva frågan kring produktion, distribution och mediebevakning av barn- och ungdomsfilm. Vi siktar på att skapa den viktigaste marknaden och mötesplatsen i norra Europa för alla som jobbar med film för en ung publik. En annan utmaning är att hitta finansiering så att vi kan förstärka vår organisation.

Vad får man inte missa på årets Filmfestival?
En av mina favoriter på BUFF i år är Work in Progress. Vi har allt från film för de allra minsta i "De Brokiga" till en norsk dokumentär om ungdomar och händelserna den 22 juli 2011. Ett annat spännande seminarium är Casting av unga skådespelare – exemplet Play med Katja Wik från Plattform produktion. Sen ska man givetvis passa på att se massa bra film. Tävlingsserierna är superbra. Så även vår nya serie som vi kallar för ”Kids in America".

Julia, vem är du?
BUFF har tre producenter som sinsemellan gör ALLT. Mina huvudsakliga uppgifter under festivalveckan är att ta hand om seminarierna samt att se till att invigningen och prisutdelningen blir så festliga som möjligt.

Datum för årets Filmfestival: 13-17 mars
Info: http://buff.se/
Biljettbokning: http://buff.se/info/boka/