Swedish Game Awards till Malmö 30/3

19 mars, 2012 - 01:55

Swedish Game Awards (SGA) har i tio år eftersträvat att vara en plantskola för nya spelstudios samt en länk mellan studenter och spelindustrin.

Tävlingen ska agera språngbräda in i branschen för nästa generations svenska spelutvecklare, oavsett om de vill driva eget eller ta anställning. För att driva den idén ytterligare har ett nytt initiativ tagits i årets SGA med en rad event där studenter från olika hög- och yrkeshögskolor får träffa varandra och representanter från SGA:s samarbetspartners för att inspireras, nätverka och inte minst - förbereda sig för att delta i SGA '12.

Efter SGA Conference, en konferens i Stockholm helgen 18-19/2 2012, följer vi nu upp med
SGA Conference: Satellite South den 30/3 i Malmö. Här samlar vi södra Sveriges aspirerande spelutvecklare* för en kväll med föreläsningar, mässa och mingel i på Malmö Högskola, Östra Varvsgatan 11, Malmö.

Vi bjuder nu in nya såväl som befintliga samarbetspartners för att delta i SGA Conference: Satellite South för att delge matnyttig kunskap och presentera sig själva för studenterna.

SGA drivs av den ideella studentföreningen Excitera och allt arbete sker på volontär basis. Samarbetespartners är: ARM, National Defence College, Stardoll, Wooga, Unity, Easy, Dice, King.com, Arrowhead Game Studios, Spotify, Frictional games, Junebud, Paradox Interactive, Fabrication Games, Illusion Labs, Tarsier Studios, Boldai, Zeal Game Studio, Hansoft, The Beta Family, Bambuser, Inferno Online Stockholm.

Konferencier för dagen är Sten Selander från Media Evolution.

För närvarande kommer Illusion Labs, King.com, Fricitonal Games, Tarsier, Junebud och ARM att deltaga.

När: 30 mars, kl 13-21
Var: Malmö, Östra Varvsgatan 11, Malmö Högskola.
Info: http://2012.gameawards.se/sgacss