Arabic Game Jam 2013

30 april, 2013 - 11:31

Nu är det snart dags för en andra omgång av Arabic Game Jam i Malmö och vi vill gärna ha dig med.

Arabic Game Jam 2013 äger rum helgen den 24-26/5 på K3 och är ett 48 timmar non-stop spelutvecklingsevent där spelintresserade möter professionella spelutvecklare och tillsammans skapar spelkoncept för de arabisktalande marknaderna inom och utanför Sverige. Arrangörer är Media Evolution tillsammans med MEDEA, K3 Malmö Högskola, Spelkultur i Skåne m.fl.

Ett första Arabic Game Jam kördes förra året och var en stor succé med många glada deltagare, intressanta föreläsningar, stort mediegenomslag och nya, kul spelkoncept. Nu hoppas vi på att få med ca 20 professionella spelutvecklare som deltar i teamen och handleder, inspirerar och bidrar med expertkunskaper. Och vi hoppas att du eller någon av dina kollegor bli en av de 20!

Datum: Den 24-26/5
Tid: Från kl. 16:00 på fredagen och hela helgen (48h)
Plats: K3, Malmö Högskola

Det finns olika sätt att delta beroende på hur mycket tid du har möjlighet att lägga:
- som deltagare i något av teamen (då registrerar du dig på hemsidan www.arabicgamejam.org och är med och tävlar om ära, prispott och biljetter till The Conference i augusti)
- som coach/mentor, då deltar du de timmar du har möjlighet och hjälper till med problemlösning hos de team som kört fast.
- och/eller med en promo-station i utställningsdelen som är öppen under de publika delarna av jammet.

Det bjuds såklart på mat och dryck helgen igenom, du är välkommen att delta på alla föreläsningar på fredagskvällen och på pitch/prisutdelningen på söndagen. Ditt företag kommer också att nämnas i listan av sponsorer.

Mer info om program och bakgrund till projektet hittar du på www.arabicgamejam.org och www.facebook.com/arabicgamejam.