SKANSKA BLIR EXKLUSIV PREMIUM-MEDLEM!

25 oktober, 2013 - 09:48

Skanska stärker sitt samarbete med Media Evolution i ett omfattande och exklusivt premium-medlemskap. Den snabba utvecklingen inom mediabranscherna, flexibla arbetsplatser och att gränslöst koppla ihop människor med hus var inkörsporten till Media Evolution för byggjätten.

Mediabranscherna inspirerar
Mediaföretag, som normalt sett inte tillhör Skanskas kategori av hyresgäster, har inom kort tid blivit högintressanta.

"Mediabranscherna arbetar med snabba förändringar, flexibla och kreativa arbetsplatser och många mötesplatser. På Skanska insåg vi snart att små teknik- och mediaföretag kan bli både förebilder och globala tillväxtföretag", menar Andreas Lundberg, affärsutvecklare på Skanska Öresund.

Stärkt samarbete
Skanska stärker därför sitt samarbete med Media Evolution genom att ta del av organisationens erbjudande om workshops, pitchar och planerandet av ett nybygge i kvarteret Tyfonen. Här planeras det för 24-timmarslivet i huset med kontor, boende, restaurang och publik verksamhet som skapas i linje med hållbart tänk och hållbara arkitektoniska lösningar. Med inspiration från Media Evolutions hus Media Evolution City.

Framtidens sätt att arbeta
Andreas Lundberg är övertygad om att det flexibla, enkla och öppna sättet att arbeta och samarbeta på kommer att sprida sig till andra branscher.

"Nu tittar man djupare och långsiktigare på faktorer som människor, flöden och drivkrafter, allt för att ta hänsyn till vilken kontext företaget befinner sig i, berättar han.

Huset ska stå klart 2016. Just nu fokuserar Skanska på att tillsammans med Media Evolution titta på vad en flexibel arbetsplats och en publik verksamhet innebär 2016 och framåt. Hur kan man öka interagerandet mellan hus och besökare? Kan huset hjälpa till att öppna upp för nya innovationer? Kan lokalerna underlätta för uppkoppling mot andra tidszoner? Kan vi integrera teknik med temporära kulturella inslag för att bli ett showrum för vad som pågår i andra delar av regionen?

För frågor och mer info kontakta Anna Lindén, Medlemsansvarig, Media Evolution:

Mobil: 0709-603864
E-post: anna [at] mediaevolution [dot] se