Månadsteman 2014

10 januari, 2014 - 22:09

Grundtanken med Media Evolution är att utvecklas i mötet med andra och att samarbeta över gränser. Genom våra månadsteman skapar vi tillfälle för specialister och nyfikna att mötas och utbyta kunskap. Månaden därpå kan det mycket väl vara ombytta roller när stafettpinnen lämnas över till nästa tema.

Nedan finner du de teman som är spikade hittills. Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar, önskemål på aktiviteter eller kanske har en idé om hur du och ditt företag kan bidra.

-> Januari: STRATEGIC DESIGN
Forskning visar på hur investeringar i Strategisk Design påverkar företaget. Det är därför av stor vikt att ta tillvara på dessa analyser. Majoriteten av undersökningarna visar att företag som investerat i Strategisk Design, oftast får dessa investeringar tillbaka - antingen i företaget eller genom produkter och tjänster. Vi vill utforska hur detta kan hjälpa och ge fördelar till våra medlemmar i deras affärsprocesser och företagande.

Event kopplade till temat:
31/1 V.B.A.W. med Neumeister + föreläsning

Tips!
Strategiskt design handlar i mångt och mycket om samspelet mellan data och kreativitet. Den italienska designern Giorgia Lupi som gästade The Conference i augusti är en mästare på detta. Se presentationen där hon visar upp hur hon och sitt team på Milano-baserade Accurat omvandlar ren data till magiska konstverk.
Se Giorgia Lupis presentation här

Se också denna presentation av Fabian Stelzer, co-founder av EyeQuant om “kriget” mellan data och kreativitet. Det är i mångt och mycket ett kulturellt krig mellan analytiker och kreatörer, fyllt av missuppfattningar. För att lyckas behöver dessa faktorer korrelera -> Kreativ data. Han poängterar vikten av att testa sina design-ambitioner med nya sorters verktyg.
Se Fabian Stelzers presentation här

"Next stop: No design" Emilia Blom, Head of Design på Foap, har skrivit ett spännande blogginlägg på ämnet. Hon dyker ner i webbdesign á 2014 och delar med sig av några matnyttiga tips. Ni hittar det här

-> Februari: MUSIC AND SOUND DESIGN
I februari öppnar vi upp för diskussion, inspiration och presentation om hur man kan utveckla en effektivare kommunikation med ljuddesign, musik och rörliga bilder.

Event kopplade till temat:

13/2 Filmfrukost med Doc Lounge - Musik & ljud!
26/2 Minikonferens med Sync om att använda musik i tv, film, reklam & spel.

-> Mars: HACKING THE FUTURE OF NEWS MEDIA
Hur kan vi möta utmaningarna när det gäller nyhetsmedier i den digitala framtiden? Vilka målgrupper behöver vi nå och hur? Att använda sociala medier som det primära sättet att locka trafik trendar på många håll. Mycket tyder på att traditionella mediers roll som gatekeepers och kuratorer kommer minska än mer framöver. Journalisterna kommer behöva fokusera på att skapa och lyfta fram sina viktigaste, unika, egna historier. Månaden MARS fyller vi med seminarium, rundabordssamtal och utbildningar om framtidens nyhetskonsumtion. Håll koll på aktiviteter i vårt kalendarium och hojta gärna till om du vill bidra med kunskap eller idéer....

-> April: LOCATION IN A DIGITAL WORLD

-> Maj: IT'S IN THE GAME

-> Juni RETHINKING WORK