Arabic Game Jam - nu är ansökan öppen!

27 april, 2015 - 13:51

Arabic Game Jam är en satsning för att skapa nya spelkoncept för de arabisktalande marknaderna. I Malmö har satsningen varit igång sedan 2012 och totalt har tre stycken jam hittills genomförts. Den 22-24 maj hålls nu det fjärde jammet i Malmö. 

Målet är att samla kreativa, nyfikna och spelintresserade tävlande för 48 intensiva timmar på Kranen på Malmö högskola.

De arabisktalande marknaderna har mycket att erbjuda och har stor potential inom spelkulturen. Malmö har stor speltradition och nu fortsatt har vi ett intresse att urtforska dessa marknader och attrahera nya spelare. Arabic Game Jam underlättar mötet mellan proffs, unga vuxna med ett gemensamt intresse: skapa nya typer av berättelser inom spelvärlden.

Nu är ansökan för AGJ 2015 öppen!
Möjligheten att ansöka om en plats har nu öppnat och det erbjuds totalt 45 platser. För den som är intresserad, så gäller det att snabbt komma in med sin anmälan.

"Förra året var 80 personer involverade på plats. I år ökar Arabic Game Jam fokus på respektive lag med större möjlighet till coachning för att höja kvaliteten på tävlande bidrag" berättar Sten Selander, ansvarig för Arabic Game Jam på Media Evolution.

Två dagar - massor av nya spelkoncept!
Under två dagar, mellan 22 och 24 maj på Kranen på Malmö Högskola, samlas passionerade speldesigners, proffesionella spelutvecklare och hobbyintresserade spelare för att lära känna varandra, utbyta erfarenheter och såklart skapa nya spelkoncept för de arabiska marknaderna!

De stora spelföretagen från Malmö är givetvis involverade, både som coacher och talare. Talare och coacher släpps löpande.

Kontaktuppgifter
Ulrika Hiertner
ulrika [at] mediaevolution [dot] se (subject: Arabic%20Game%20Jam%202015)
+46 703 306 906
www.arabicgamejam.org
#arabicgamejam #agj2015

Arabic Game Jam 2015 är ett initiativ från Media Evolution tillsammans med Malmö Högskola och Spelkultur Skåne, med stöd från Region Skåne och Malmö Stad.