Lunchmöte "Riskkapital & satsning i kreativa näringar"

8 juni, 2011 - 12:00 - 14:00

Lunchmöte om riskkapital och satsning i kreativa näringar 8/6
"Hur får man en riskkapitalist att satsa 20 miljoner på en dokumentärfilmare?"
…eller är frågan kanske hur man får 20 miljoner personer att lägga varsin krona på densamma?

Detta kommer vi diskutera och prata om när traditionella riskkapitalister, affärsänglar, affärsrådgivare och representanter från de kulturella och kreativa näringarna möts. I en värld där kreativiteten får en allt större roll i tillväxt och utveckling av företag, är rådgivningen när det kommer till riskkapital, rådgivning och uppköp fortfarande väldigt traditionell. Med tanke på att många är överens om att kreativitet är den viktigaste komponenten för ett företags framtid, och att kommersiella företag bör fråga sig vad konstnärer och andra kreativa personer kan tillföra, så är det anmärkningsvärt lite samarbete mellan dessa världar.

Genom att bjuda in till detta lunchseminarium och samtal vill vi öka förståelsen för varandras världar och upptäcka nya affärsmöjligheter och nytänk som kan ge större och bättre affärer. Frågan är bara vem som vågar bryta det traditionella tänket?

Media Evolution, Connect Skåne och Minc bjuder in till detta möte som leds och inleds av Jonas Klevhag, (affärsutvecklare), Sophie Persson, affärsängel och vd i Agent A, samt Simon Klose, dokumentärfilmare. Dessutom kommer publiken bjudas in att delta aktivt i samtalet.

När: 8 juni 12-14. Lunch mellan 12-12.30. Samtalet inleds kl 12.30.
Var: Malmö Högskola, Orkanen, sal D337 (dvs vån 3), Nordenskiöldsgatan 10, Malmö.
Anmälan: görs till anmalan [at] mediaevolution [dot] se senast den 7 juni.