Nätverk by doing – Göran meets Geek meets Medea på STPLN.

21 september, 2011 - 17:30 - 20:30

Det är bra att träffa olika kvinnfolk som jobbar med business och digitala medier. Det är något som Geek Girls, nätverket Göran och MEDEA har pratat om.

Onsdagen den 21 september välkomnas du som kvinna för workshop, mingel och mat. Passa också på att pröva göra ett interaktivt objekt med Arduino. Det är ett elektronik-prototyp-kit med öppen källkod som bland annat presenterades på The Conference i augusti i Malmö. Inga förkunskaper behövs.

Workshopen är till för att jobba på ett sätt där alla hjälper varandra för att komma dit vi vill. Det ges möjlighet att tillsammans lära sig att bygga något, kanske ett spel, en dansande lampa, en hemlig låda vad gruppen känner för. Interaktionsdesign-studenten Clara Leivas leder workshopen tillsammans med några hjälpredor.

Arrangörerna som har “sytt ihop” kvällen tror att workshopen öppnar för fler utbyten mellan respektive organisationer och personer sinsemellan och inte minst lockar till att lära sig lite mer inom området teknik, lek, nya medier och alla dess möjligheter. Ta tillfället i akt att göra något med någon som har andra kompetenser än du själv.

Labbkvällen sker i samarbetets tecken med arbetsgruppen
 Charlotte Uhler, Pernilla Severson & Anna Oscarsson
Tid: Onsdagen den 21 september kl. 17.30 – 20.30

Plats: Stapelbäddsparken, Stapelbäddsgatan 3, Västra Hamnen
Pris: 100 kr inkl. mat, dryck och material.

Program:

17.30 Ankomst, mat, mingel och kort presentation av kvällen och Göran, Geek och MEDEA
18.15 – 20.30 Workshop med paus

20.15 Avrundning och gruppsamling
Anmälan:
Maila info [at] natverketgoran [dot] com senast den 19 september. Ange faktureringsadress och önskemål om specialkost och från vilken förening du kommer. Betalningsunderlag skickas till din mailadress – du betalar in via bank- eller postgiro.
Antalet är begränsat till 30 deltagare, först till kvarn.

Har du frågor, kommentarer, inspel mm, rörande workshopen, kontakta Pernilla Severson.
Mer info om eventet, läs här.

Läs mer:
Nätverket Göran

Geek Girl Meetup Öresund
Arduino på Wikipedia
Arduino i tidningen Wired

Mer om David Cuartielles och Arduino