X Media Lab Sweden

25 november, 2011 - 09:00 - 27 november, 2011 - 17:00

Nu kommer det andra X Media Lab Sweden, en internationell konferensdag som är öppen för alla, kombinerat med ett 2-dagarslabb för koncept- & affärsutveckling av idéer inom digitala medier.

Syftet är att stärka kunskap, kompetens och idéutveckling inom positioneringsfältet crossmedialt.

 De flesta vet vad Facebook Places är och inser nu att position och närhet kommer att bli en del av alla tjänster och produkter, må så vara musik, film, spel eller reklam.

"We had high expectations to get interesting feedback, suggestions and ideas from the meetings at Media Lab. But we got a lot more; not only did we get real deal proposals and invitations to the US market, we got a new Advisory board."
 säger Ants Patrik Maran, founder and CEO of Qubulus, som var med i förra omgången av Labbet.

Konferens 25 november:
 
Med ett internationellt toppskick av entreprenörer från den digitala mediavärlden, om hur de ser på LBS-tekniken i arbete och vardag. Här är chansen att höra mentorernas specialkunskap och bli inspirerad.

Plats för konferens: Caroli kyrka, Malmö
Pris: Endast 595 SEK + 50 SEK bokningsavgift för Media Evolutions medlemmar. Ordinarie pris är 995 SEK + 50 SEK i bokningsavgift. Registrera dig här. Rabatt ges också till student- och grupprabatt.
Anmälan görs här: http://simpleeventsignup.com/event/8779-x-media-lab-sweden-conference
Studenter & grupper - hör av dig till Sara, sara [at] mediaevolution [dot] se

Labbet 26-27 november
: Vi söker 16 fantastiska idéer till labbet som får chansen att utveckla sin produkt på det mest inspirerande sättet. Deltagarna träffar de internationella mentorena på tu-man-hand där de kommer att ge sina bästa råd och tips.

Har du en idé, projekt, service eller vill utvecka din nuvarande produkt mot en internationell mobil marknad och med en twist mot Location Based. Då är detta Labbet för dig!
Observera att antal platser till Labbet är mycket begränsat.

Plats för labb: Form & Design Center, Lilla Torg, Malmö
Pris: 3 000 SEK - minst 3 personer i varje team, max 5 (ink. middag lördagkväll) Nominera ditt projekt!
Info om XML Sweden hittar du här.

Talare
På talarlistan finns bland annat Ralph Simon, ansvarig för såväl Lady Gagas som Madonnas digitala mediestrategi. I Caroli kyrka kommer det även att finnas talare från Indien, Japan, USA, England och Sverige. Bland andra kan nämnas grundaren av Kinas största internetbaserade resebyrå med 40 miljoner kunder per månad, Fritz Demopoulos och Mike Dunphy som legat bakom Manchester Uniteds MuMobile, en speciell supporttjänst för Manchester Uniteds fans och publik.
Från Indien kommer Neeraj Roy, VD för Hungama, Indiens störste distributionstjänst av innehåll från Bollywood och utvald som en av de 50 mest inflytelserika människorna inom mobil underhållning i världen.
Sverige representeras bland andra av Annika Lidne, grundare och VD för Disruptive Media med bakgrund som debattör och författare. Fler mentorer tillika talare kan ni läsa om här.

Välkomna!

XML Sweden arrangeras av Media Evolution, i samarbete med X Media Lab, som är en internationell "think-tank" och mentorsnätverk inom den kreativa digitala sektorn.

#xmlsweden