Social Media Club Skåne - Helsingborg

12 juni, 2012 - 11:30 - 13:00

APIer i Sociala Medier
Introduktion till APIer med en översikt av vad som kan göras med APIer i Sociala Medier, speciellt med Facebooks & Twitters APIer. Vi tar en titt på vilka möjligheter som finns och på hur man drar nytta av dem genom att använda eller publicera ett API.

Gästföreläsare är Andreas Krohn. Andreas Krohn jobbar på Dopter AB med rådgivning, analys, utveckling och användandet av öppna APIer. Bland annat har Andreas varit djupt involverad i trafiklab.se - ett projekt som publicerar APIer för kollektivtrafiken. Han driver mashup.se som är Sveriges ledande blogg vad gäller APIer, där har han också samlat över 240 svenska APIer i API-katalogen. Förutom konsultjobb så driver Andreas också apihq.com som är en sajt som erbjuder tjänster för mindre företag som har publicerat APIer.

Tiderna är som vanligt:
Vi börjar kl 11.30 med lunch tillsammans.
Kl. 12.00 pratar Andreas och direkt efter det börjar vi med efterföljande frågestund.

Eventet äger rum på SHIP i Helsingborg, ett kreativt center för företagande och konferenser vid universitetsområdet.
www.shiphelsingborg.se

Hoppas att vi ses där!

Leif Kajrup
Bengt Wendel
Andreas Ahrens
Dimitrij Aleshkov

SHIP café
Bredgatan 11, 25225 Helsingborg, Sweden
View Map · Get Directions