Debatt: Släpp kontrollen och skapa nya tjänster och produkter

5 september, 2012 - 13:00 - 16:00

Hur skapar vi nya tjänster inom turism?
Media Evolutions långsiktiga mål är att öka tillväxten i södra Sverige samt att skapa fler arbetstillfällen inom ny media.

Under hösten kommer Media Evolution tillsammans med Näringsliv Skåne fokusera på bland annat hur öppen och tillgänglig data kan leda till öppen innovation, och alltså skapa förutsättningar för nya produkter och tjänster.

Vi kommer inleda med ett diskussionsforum om öppen data och turism. Varför finns inte datan lättillgänglig? Vad händer om medborgarna och användarna av datan får bestämma hur den ska struktureras upp och bli sökvänlig? Vad händer om kommuner och turismansvariga inte längre bestämmer hur vi söker efter besöksmål, utan just användaren? Och vad händer om vi korsbefruktar statistik om trafik, restauranger och kulturinstitutioner?

Samtidigt behöver integritet skyddas och dyra IT-kontrakt lösas upp. Och kan man tjäna pengar på detta? Eller förlorar vissa till och med på om detta skulle ske?

Den 5 september så bjuder vi in företag, utvecklare, destinationsansvariga, turismansvariga, resebyråer och Visit Sweden till en öppen debatt om turism och öppen data, fördelar, nackdelar, lösningar, möjligheter och svårigheter som förhoppningsvis leder till nya konkreta idéer och innovationer som gynnar både företag, medborgare och regioner.

Se detta som ett tillfälle för er att göra er röst hörd om hur och vad vi kan göra för att skapa de bästa förutsättningarna för er tillväxt och utveckling.

Eventet är en del av Region Skånes arbete Innovationsstratgi 2020 för ett bättre och mer innovativt företagsklimat.

Vad: Öppen debatt om turism och öppen data
När: 5 september kl 13:00 - 16:00
Var: Media Evolution City, Superrummet
Diskussionsledare: Andreas Breiler, Idélaboratoriet
Anmälan: anmäl dig här!
Eventet är kostnadsfritt, men vid oanmäld frånvaro kommer vi debitera en ”no-show-avgift” på 200 sek.