Beckmans Akademi startar kurs i Malmö och bjuder på föreläsning med legendariske formgivaren och professorn HC Ericson!

26 oktober, 2012 - 15:00 - 17:00

Beckmans Akademi startar kurs i Malmö och bjuder på föreläsning med legendariske formgivaren och professorn HC Ericson!

Beckmans Akademi gillade Malmö så mycket att de kommer tillbaka med ytterligare en föreläsning. Och kurs i visuell kommunikation! Det blir kvällskola i Media Evolution Citys lokaler från och med januari. Som ett smakprov på en av kvällsskolans föreläsare bjuder de på HC Ericson – bok- och bokstavskonstnär tillika professor i grafisk form som föreläsare. Efter det blir det mer information om den nya kvällsskolan.

Efter föreläsning och info bjuds det på Världens Bästa After Work i huset, dagens värd är Finnur Sverrisson -> finnur.se

Vad: Föreläsning (ca 1 timme) Informationsmöte (ca 1 timme)
Plats; Media Evolution City - Multirummet
När: 15.00-17.00 den 26 oktober
Anmälan: Ja, görs här

Mer om HC Ericson
HC Ericson är professor i grafisk form, legendarisk formgivare och lärare vid HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg. HC är med sina ca 130 guldäggsnomineringar och platinaägg internationellt uppmärksammad och mångfaldigt prisbelönt för sina böcker. Han finns representerad på Nationalmuseum och Kungliga biblioteket i Stockholm, Röhsska museet i Göteborg, Kunstindustrimuseet i Köpenhamn, Centre Georges Pompidou, Paris och Museum of Modern Art, New York för att nämna några platser.

Mer om vårens kurs:
Den 11:e januari 2013 startar Beckmans Akademi en kvällskurs inom visuell kommunikation i Malmö. Kursen är en kreativ och bred utbildning innehållande bland annat illustration, fotografi, kommunikation, typografi, grafisk design och designhistoria. Undervisningen består av föreläsningar, workshops, studiebesök och genomgångar med diskussioner. Undervisningen leds av högt kvalificerade yrkesverksamma lärare inom nämnda områden. Exempel på föreläsare:

All the way to Paris
Detta
Eric Ericson
Eva Marie Lindahl
HC Ericson
Henrik Nygren
Ingela & Vi
Ingrid Sommar
Ludvig Grandin
Martin Farran-Lee
Matilda Plöjel,
Petra Bindel
Studio Total

Kursledare är Louise Hederström och Camilla Polfeldt.

Kursen riktar sig bland annat till den som vill förbereda sig för att söka till högre designutbildningar men också till redan yrkesverksamma som vill utvecklas eller inspireras inom ämnet. Kvällsskolan i Malmö pågår under en termin med 34 kurstillfällen som löper under ca 17 veckor. Kursen sätter igång fredagen den 11:e Januari med en tvådagars uppstart. Undervisningen äger rum i Media Evolution Citys lokaler i Västra Hamnen

Välkommen!