Seminarium Öppna API

18 januari, 2013 - 13:30 - 16:30

Vill du veta mer om vad API’er innebär?
Vad finns det för möjligheter med API’er i er verksamhet?

Idag vill allt fler företag och myndigheter öppna upp sig mot omvärlden och exponera sina data och tjänster via olika API’er och web-services. Genom att erbjuda sina tjänster och data via APIer kan man öppna upp för nya typer av kunder och affärsmöjligheter.

Frågor som vi bland annat går igenom under denna halvdag är:
- Vad är ett API?
- Varför man skall ha ett API?
- Hur ett API påverkar organisationen?
- Exempel på framgångsrika APIer.
- Vad är mashups?

Föreläsare: Tore Nestenius
Tore Nestenius har arbetat som konsult sedan 1997 och är en mycket erfaren utvecklare som bland annat har jobbat för stora teknikbolag som Ericsson och Flextronics. Startade tidigt i karriären Programmers Heaven, en portal med över 750 000 besökare per månad. Han ligger även bakom flera andra lyckade projekt som CodePedia - en Wiki för utvecklare, open sourceprojektet TNValidate, och C# School e-book med över 100 000 nedladdningar. Det är bland annat genom dessa projekt som Tore skaffat sig en bred kompetens och byggt ett unikt kontaktnät med leverantörer av utvecklingsverktyg och komponenter. Han är även grundare av företaget TN-DataKonsult AB.

Vad: Seminarium - Öppna API
När: 18/1-2013 kl 13:30 – 16:30
Var: Media Evolution City, Utbildningsrummet, Stora Varvsgatan 6a, Malmö
Arrangör: Media Evolution - Competence Boost i samarbete med Informator
Anmälan anmäl dig via denna länk: senast 17/1
Avanmälan görs till helen [at] mediaevolution [dot] se