Världens Bästa After Work på Media Evolution City m Liljewall Arkitekter

26 april, 2013 - 17:00 - 21:00

Våren är här, snart börjar körsbärsträden blomma och vi välkomnar återigen till Världens Bästa After Work!

LILJEWALL arkitekter står för kvällens värdskap och är ett av Sveriges större fristående arkitektkontor, och deltar i samhällsbyggandets alla processer, från idé till färdig miljö. De har funnits sedan 1980, har uppdrag både nationellt och internationellt med bas i Göteborg och kontor i Stockholm, Buenos Aires och på Media Evolution City i Malmö.

Den gränslösa modellen – föreläsning kl 16-17
Inom byggbranschen talas det idag mycket om BIM (Building information modeling), men vad är det egentligen? Hur kan digitala modeller användas som gestaltningverktyg och för hållbarhetsanalyser i tidiga skeden? Hur kan modeller användas för yt- och volymberäkningar, kostnads- och mängduppskattningar? LILJEWALL arkitekters BIM-expert Kristen Broberg visar hur modeller under projekteringsskedet utvecklas till ett effektivt kommunikationsverktyg mellan olika discipliner för samordnad kvalitetssäkring av bygghandlingar. När byggnaderna väl är klara lever modellerna vidare i ett effektivt förvaltningsskede.

LILJEWALL arkitekter berättar om hur de arbetar med BIM i praktiken och illustratören Peter Alsterholm visar även hur visualiseringar växer fram ur den digitala modellen som ett oumbärligt redskap i kommunikationen med kunder och allmänhet.

Vill du veta mer och komma med perspektiv från din egen verksamhet är detta ett seminarium för dig!

Världens Bästa After Work
Efter föreläsningen bjuds det på dryck, snacks och countrydoftande popmusik från The Bandettes. Bandet började sitt musikaliska samarbete som gatumusiker i Göteborg men finns numera i Malmö och framstår som ett av Sveriges mest lovande band. The Bandettes är: Anna Linnéa – sång, gitarr, Hannah – elbas, sång, Kajsa – keyboard, kör och Emeli – trummor, percussion, kör.

Amanda Wickman står för kvällens scenografiska installation och Restaurang M.E.C.K ser till att vi får fin service.

Vad: Föreläsning om "gränssnittet mellan arkitektur och digital kommunikation" och Världens Bästa After Work
När: 26/4 kl 16-
Föreläsning: kl 16-17 i Multirummet följt av V.B.A.W
Dryck: Ja. Snacks: chips/nötter. Korv & bröd!
Var: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6a, Malmö

Välkomna!