Pixel Skånes Filmfestival 2013

25 april, 2013 - 08:30 - 27 april, 2013 - 23:00

Pixel Skånes Filmfestival 2013

Pixel startade år 1996 och har sedan starten vuxit åtskilligt i anseende och storlek. Från att ha varit en festival för unga oetablerade filmskapare är Pixel idag en festival för nya talanger såväl som den etablerade branschen och rymmer både kortfilm och långfilm. Festivalen siktar till att optimera de skånska filmresurserna, att manifestera Skånsk film utåt och inom regionen samt erbjuda Skånes största möteplats för Skåneproducerad film. Pixel är en av Skånes största filmhändelser och förutom de olika tävlingssektionerna rymmer festivalen aktuella seminarier, specialinbjudna gäster, work in progress och en pitch.

Pixel innehåller flera tävlingssektioner, vilka är djupt sammankopplade med den professionella skånska filmbranschen. Parterns i tävlingarna är flera skånska bolag, filmfestivaler, studieförbund och andra filmverksamheter. För att delta i dessa tävlingar gäller att du är boende och verksam i Skåne,har genomfört din inspelning i Skåne eller att du har en stark anknytning till regionen.

Filmer från Pixels tävlingssektioner är av hög klass och har rest på festivaler runt om i världen. Pixel innehåller också Sveriges tredje största kortfilmspris, Pixel Talent Award.

Läs mer om festivalen här!