Månadens tema: IT`S IN THE GAME

1 maj, 2014 - 08:00 - 31 maj, 2014 - 18:00

Media Evolution tillägnar maj månad till goda möten om hur spelregler och spelifiering kan tillämpas för att skapa konsumentengagemang och bygga ett starkt community. Här tittar vi på hur spelbranschen kan göra dig och ditt företag mer framgångsrik och lönsam. Vårt community delar sina erfarenheter och tankar på att jobba med spelifiering och vinna på det i längden. Det finns alltid en öppning för spjutspetsar att vara med... Är du med i spelet? Häng med!

HÄNDER I MAJ:

Fullt av aktiviteter som vanligt, Världens Bästa Morgon, föreläsningar, Rundabordssamtal och Världens Bästa After Work. Alla aktiviteter hittar du i kalendariet.

9-10 MAJ: JOYSTICK 6.0
Malmö Symfoniorkester fyller konserthuset för sjätte gången med dataspelsmusik, branschfolk, spelföreningar och event.

21-23 MAJ: NORDIC GAME
Konferens på Slagthuset som firar 10 år

23-25 MAJ: ARABIC GAME JAM
Media Evolution arrangerar 48h spelkonceptutveckling för de arabisktalande marknaderna. Läs mer här.

OMVÄRLDSBEVAKNING
Under maj har Jönköping och Jönköping Science Park två gamers på plats. Deras uppdrag är att sprida kunskap kring framförallt spelbranschen med syfte att bidra till ökad affärsnytta i näringslivet. Det handlar INTE om att ge sig in i underhållningsbranschen och utveckla spel, utan det handlar om att göra företag bättre på att rekrytera talanger, motivera medarbetare, affärsutveckla och engagera kunder.....I´s in the game! http://bestgamerjob.com/workshop

Här spår Gartner Research att 70 procent av ”Global 2000”-företag kommer att använda spelifikation i sina strategier innan 2014 är slut.

Business Insider förutspår att spelfikation kommer att dra in miljarder i intäkter till företag men konsumenternas förväntningar förändras snabbt.

Government Technology magasinet skriver om hur offentliga organisationer kan involvera medborgare genom spelifikation.

Stockholms Stad uppmuntrar till säker trafik genom ett kameralotteri. Här går det att se ett av en rad internationella exempel: Zamzee - en hemsida för att få barn att röra på sig mer.