Frukostseminarium: Urbant lekande, spelande & utforskande

20 maj, 2014 - 08:00 - 09:00

Välkommen till ISU Frukostseminarium!

ISU bjuder in till vårens andra och därmed även säsongens sista frukostseminarium som handlar om Urbant lekande, spelande och utforskande. Presenterar gör Marie Ehrndal från K3 Malmö högskola.

Var: Media Evolution City
När: 20 maj kl. 8 - 9
OSA: till info [at] isumalmo [dot] se senast 20 maj

Vår husvärd Media Evolution har under maj månad spelifiering som tema: "It's in the game" och det hakar ISU givetvis på.
Inom ramen för det så kallade Kulturuppdraget "Att pröva kulturens roll som en fjärde dimension för en hållbar stadsutveckling" genomför K3 - Konst Kultur och Kommunikation vid Malmö högskola - ett forsknings-projekt kring temat Spel som fjärde kulturdimension i hållbar stadsutveckling.
Marie Ehrndal från Malmö högskola undersöker spel och lek som kulturform i relation till stadsutveckling och planerar spelfestivalen Otherplace i Norra Sorgenfri i sommar.
Tanken är att lek- och spelfestivalen ska formas genom deltagande och att själva evenemanget blir ett sätt för deltagare att prägla stadsrummet med sina egna berättelser och uttryck. Samtidigt blir evenemanget ett nytt sätt att närma sig offentliga och semi-offentliga urbana rum i social samvaro med andra.

Marie Ehrndal är adjunkt i interaktionsdesign på K3, Malmö högskola, med inriktning på spel och lekfull interaktion. Hon har tidigare samarbetat med bland annat Arabic Game Jam och spel- och lekevenemanget PLAYDAYS. Bakom forskningsprojektet ligger även ISU och Malmö högskola.
Mer om Marie Ehrndal: klick!

Konceptet är som vanligt: ISU bjuder på mingelfrukost kl 08.00-08.20. Därefter blir det seminarium till kl 08.40 och till sist diskussion till kl 09.00.

Välkommen!

ISU - Institutet för hållbar stadsutveckling - ett samarbete mellan Malmö högskola och Malmö stad.
ISU är med och utvecklar Malmö till en ledande kunskapsstad för hållbar stadsutveckling.
Vi arbetar främst med möten och mäklande mellan kunskaper, samt med omvärldsbevakning.