Hackathon för att hacka läsningen

25 maj, 2014 - 00:05 - 23:55

Den 25-26 maj anordnar Anagram, Lunds kommun och Lunds universitet ett 24-timmars hackathon på Citadellet i Landskrona, där Lunds universitets Internetinstitut huserar.

Hackathonet går under namnet ”README – Hacka läsningen!” och har som mål att utmynna i projekt som på något vis bidrar till ökat läsande.

Elib – Nordens ledande distributör av e-böcker – och Axiell – ett världsledande företag som tillhandahåller it-system för bland annat bibliotek – har lovat att tillhandahålla sina API:er för dig som vill hacka biblioteket eller testa vad man kan göra med e-boken. De har också ett par konkreta frågeställningar som de gärna vill ha hjälp med: till exempel hur geocode och litteratur kan samverka eller hur digitala läsecirklar kan återuppfinnas.
Vi välkomnar dig som till exempel är mjuk- eller hårdvaruutvecklare, designer, entreprenör, affärsutvecklare, förlagsmänniska, tidningsmakare, webbmaster eller bara litteratur- och tidningsälskare! Det går bra att anmäla ett eget team eller så parar vi ihop dig med lämpligt gäng på plats.
Vi fixar mat och sovplatser (på ett trevligt vandrarhem i närheten).
Litteratur/läsningskunskap och teknisk supprot får du av hackathonledarna Johanna Ögren och Magnus Eriksson.
Idéerna kommer att presenteras för deltagarna på README-konferensen den 26 maj via länk och den bästa idén kommer sedan att röstas fram av allmänheten. Och ja – det finns ett pris!
Välkommen att anmäla dig till johanna [at] bokhora [dot] se

Vad: Läshackathon: README - Hacka läsningen!
Var: Citadellet i Landskrona
När: 25-26 maj 2014
Hur: 24-timmars-hackathon med syfte att hacka läsningen. Övernattning och enklare förtäring ingår i anmälan, som är gratis. Begränsat antal platser, så anmäl dig redan idag!
Kontakt: johanna [at] bokhora [dot] se
Mer om README på: http://readmelund.com/