Malmömötet - ett samtal om samtiden

7 maj, 2014 - 15:30 - 17:00

Valår efter krisår – EU, folket och framtiden

Under drygt fem decennier var EU en succé.
Unionen utvidgades och hjälpte till att bygga fred och välstånd i en tidigare hårt krigsdrabbad världsdel. När Europa år 2004 kunde enas under EU-flagg efter kalla kriget, med tio nya medlemsstater stod unionen på topp.
Men så kom det utdragna käbblet kring det nya fördraget. Och kort därefter eurokrisen. Utvidgningen stötte på patrull vid Turkiet. EU-inviterna till Ukraina provocerade Ryssland till militär aktion.
Idag lever mänskliga rättigheter farligt i Europas hjärta – som Rumänien, Bulgarien, Ungern. Högerextremister är på frammarsch i flera länder. Och många européer verkar ha tappat tron på unionen.
När EU-medborgarna väljer nytt gemensamt parlament i maj 2014 är frågorna vart unionen är på väg och vad vi vill med den.
Det ska vi diskutera på årets Malmömöte den 7 maj tillsammans med bl a Marita Ulvskog, Jasenko Selimovic, Kajsa Ekis Ekman och Ann-Cathrine Jungar.
Vi önskar dig varmt välkommen

SVT kommer att sända mötet. Håll utkik i tablån efter tid och kanal.
Läs mer om Malmömötet här.

Praktikaliteter
Datum: Onsdagen den 7 maj
Plats: Glasklart, Dockplatsen 1, Malmö
Tid: 15.30-17. Dörrarna öppnas kl 15
Vi bjuder på lättare förtäring och mingel från kl 17
Inbjudan gäller för två personer. Anmäl dig på www.malmomotet.se senast 23 april (Antalet platser är begränsat.) Om du skulle få förhinder så överlåt din plats till någon annan, eller meddela oss.
Vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än två arbetsdagar
före mötet debiteras en no show-avgift om 295 kr
ex moms. Ev avanmälan skickas till info [at] malmomotet [dot] se