Open Source - fri programvara för alla

22 maj, 2014 - 08:00 - 10:00

Advokatbyrån Sigeman & Co bjuder in till frukostmingel och föreläsning den 22 maj 2014.
Ämnet är "Open Source, för gratis är gott!" och föreläser gör Mathias Lindroth tillsammans med Jens Grip från webbyrån Odd Hill.

Open source, eller öppen källkod, har varit ett begrepp alltsedan datorernas barndom och är idag mer aktuellt än någonsin. Fria utvecklare som samarbetar och delar varandras framsteg står inte längre bara för bleka kopior av exklusiv köpeprogramvara. Öppen källkod har tvärtom kommit att bli en hörnsten i många av de mest framgångsrika IT-företagens affärsmodeller. Den återfinns i alltifrån fullgoda gratisalternativ vill stapelvarorna från Microsoft eller Adobe, till kodbibliotek där utvecklare kan hämta byggstenarna till nästa generation av storsäljare. Men hur fungerar det – egentligen? Och är det något för dig?

Vi kommer att titta närmare på mötet mellan teknik och juridik. Föreläsningen riktar sig till den som aldrig har hört talas om open source, till den som förtvivlat tröskar genom licensdjungeln i jakt på rätt variant till sin programvara; och till den som någon gång funderat på om det verkligen måste vara så dyrt med programvarulicenser.

Vi hoppas att du vill göra oss sällskap! Ta gärna med en kollega eller kamrat. Eftersom vi endast har ett begränsat antal platser gäller dock först till kvarn.

Vad: Frukostföreläsning om Open Source
När: 22 maj kl 8-10
Var: Sigeman & co - Anna Lindhs plats 4, Malmö

Läs mer om Oddhill här.
Anmälan: Anmäl dig här!