Landskrona Fotofestival 2014

22 augusti, 2014 - 08:00 - 24 augusti, 2014 - 18:00

»en ödmjuk fotofest där alla ska känna sig välkomna«

Festivalen har i år inget uttalat tema. Men »familjen« är en linje vi arbetar utifrån i vårt val av utställningar och inbjudna fotografer.

Vår ambition är att Festivalen ska gå på djupet och ta fotografi som konstform på allvar. Nu när intresset för fotografi ökar i Sverige är det viktigt att skapa kunskap och fördjupning kring mediet. Därför bjuder vi inte bara in till utställningar. Vi arrangerar även workshops och föredrag med några av de internationellt mest erkända i fotobranschen.

Landskrona är en gammal varvs- och industristad i södra Sverige som erbjuder många spännande utställningsmöjligheter. Festivalområdet är beläget i stadens centrala delar omgärdat av gröna parker med gångavstånd till havet. Ta en promenad längs strandlinjen eller ett nattdopp i Öresund medan sensommarsolen går ner bakom horisonten.

Landskrona Fotofestival är en liten och intim festival som vill öppna upp för intressanta samtal och kreativa möten. Man ska enkelt kunna sätta sig vid ett bord och ta ett glas tillsammans och diskutera de bilder man precis sett. På så vis skapar Festivalen ett viktigt forum i dagens bildflöde.

Festivalcentret kommer att vara är beläget i Teaterparken. Där blir det restaurang, livemusik, bildspel på utomhusduk, boktält och bokrelease. Området är öppet för allmänheten och kräver inget inträde. Men för att ta del av utställningar och artist talks behöver du ett Festivalpass.

Vi ser festivalen som en ödmjuk fotofest där alla ska känna sig välkomna.

Thomas H Johnsson, konstnärlig ledare
JH Engström, gästkurator

Program, biljetter, info? Läs mer: landskrona film festival
Twitter: @LaFotoFestival
Facebook: https://www.facebook.com/LandskronaFotofestival