Foo Café - Stärk din design med usability

30 september, 2014 - 11:30 - 12:30

Foo Cafés samarbetspartner Media Talks är både en fysisk och online projekt för att höja kompetens och inspirera andra inom samhället och den Svenska näringen. Ämnen som vi kommer rikta in oss på är allt inom ”Media och kommunikation”… som Internet, tryck, bild, video, kommunikation, sociala medier, marknadsföring och entreprenörskap.

Vi börjar alltid med en presentation på ett aktuellt ämne för att sedan äta en gemensam lunch.

Presentation
Att ge design ett syfte…

Varje dag påverkar design hur vi interagerar med produkter och tjänster och man ofta följer samma gamla klassiska mönster, såkallade ”Patterns” inom branschen. Häng med i en föreläsning som förklarar exempelvis varför en registreringssida för en tjänst inte alltid ska följa samma gamla mönster, vad en HIPPO är för något och andra små tips som kommer göra att din design får en tanke bakom, inte bara att det ska visuellt ska se bra ut för användaren av produkten eller tjänsten.

Pierre Orsander började sin karriär 2008 inom grafisk design och har sedan dess drivit diverse bolag med huvudfokus på digital design. Pierre jobbar idag som Head of UI Design på Prisjakt och med sin erfarenhet inom åren i branschen delar han i föreläsningen med sig av tips, kunskap och lärdomar han stött på under resans gång.

Vad: Media Talks event på Foo Café
När: 30 sep kl 11.30
Var: Foo Café

Anmäl dig här!

Vid frågor hör av dig till: carina [at] foocafe [dot] org