Nordisk Panorama Nordic Short & Doc Film Festival

19 september, 2014 - 10:57 - 24 september, 2014 - 10:57

Best Nordic ShortFilms & Documentaries at Nordisk Panorama!

Nordisk Panorama is a vibrant Nordic film festival for Nordic short films & documentaries presenting the bet recent Nordic shorts & docs. Films are screened in three competitions.

Information about the festival - Nordisk Panorama!

Nordisk Panorama Nordic Short & Doc Film Festival är en unik nordisk filmfestival som presenterar det senaste inom nordiska kortfilmer och dokumentärer. Festivalen visar de bästa nordiska kortfilmerna och dokumentärerna med berättelser från hela världen.

Den årliga festivalen arrangeras av Malmö Stad, Film i Skåne och Nordisk Panorama. Sedan starten 1990 har festivalen turnerat mellan de fem nordiska länderna som turats om att vara värdstad. Sedan 2013 har festivalen gjort Malmö till sin fasta punkt med de lokala samarbetspartnerna Malmö Stad och Film i Skåne. I Malmö finns en stor publik för kort- och dokumentärfilmer och staden satsar stort på film.

Festivalen erbjuder en unik möjlighet till att ta pulsen på den nordiska scenen, nätverka med nordiska kollegor, se film av erkända filmskapare och bli bland de första med att upptäcka nya lovande talanger.
På Nordisk Panorama Market möts internationella filmköpare, festivalprogrammerare och distributörer för att se alla de senaste filmerna. Under Nordisk Forum for Co-financing Documentaries pitchas framtidens dokumentärer för finansiärer och potentiella samarbetspartners. Tillsammans attraherar de båda brancheventen ca 800 yrkesverksamma från mer än 20 länder.

Get your tickets here!