Foo Café - Mobila plattformar och speldesign som pedagogiskt verktyg.

9 september, 2014 - 17:15 - 19:00

Under denna Think Tank på Foo Café kommer Henrik Andersen och Karl Johan Rosqvist från institutionen för Medieteknik på Linnéuniversitetet att demonstrera sin mobilapplikation, det quiz-inspirerade spelet Campus Quest. Think Tanken kommer att genomföras så att deltagarna får testa spelet och tävla mot varandra.

Spelet är en applikation utvecklad för mobila plattformar som spelas i lag bestående av 2-4 personer. Lagen får uppdrag publicerade löpande i applikationen som sedan ska lösas. Dessa uppdrag kan innefatta allt ifrån att lösa en matematisk beräkning till att fysiskt förflytta sig till andra platser.

Ursprungligen var applikationen utvecklad för ett moment inom en introduktionskurs för kandidatprogrammet Interaktiva Digitala Medier. Studenterna fick där på ett lekfullt sätt fick utforska ny och befintlig teknik, och samtidigt få en inblick i ämnet medietekniks bredd. Plattformen har dock dynamiken och styrkan att kunna anpassas till andra ämnen, målgrupper och tillfällen. Till exempel kan man tänka sig att en spelsession för gymnasieelever som studerar engelska får uppdrag inom grammatik och ordförståelse inom det engelska språket. Campus Quest skulle även kunna användas inom team-building för företag med mer lättsamma frågor.

Campus Quest
Campus Quest är utvecklat med befintlig webbteknologi såsom JavaScript, ActionScript, PHP och MySQL. Plattformen sträcker sig över flera medier och inkluderar även ett visualiseringsverktyg där deltagarna kan följa spelets poängställning live via webben.

Henrik Andersen och Karl Johan Rosqvist arbetar som universitetsadjunkter vid institutionen för medieteknik på Linnéuniversitetet. De undervisar i bland annat webbdesign, design av interaktiva medier, speldesign, webbprogrammering och med lärarfortbildning inom teknik - IKT.

Det är rekommenderat, men inte nödvändigt, att deltagarna i denna Think Tank har med sig egna bärbara datorer.
Foo Café/Dataföreningen bjuder på fika och en smörgås under kvällen.

Anmäl dig här!

Vid frågor hör av dig till: michael [at] foocafe [dot] org