The Future Conference

7 oktober, 2014 - 13:00 - 17:00

Välkommen till framtiden! Vi befinner oss i år 2035 och pratar om framtiden som om vi befann oss mitt i den. The Future Conference är en del i något större, en ny verklighet där det aldrig har gått så fort som nu och det kommer aldrig mer gå så här långsamt.

Samtal om framtiden går ofta i mörka färger. När regeringens framtidskommission blickade mot åren mellan 2020 och 2050 pratade de om klimathot och hållbarhet, om integration och migration, om den åldrande befolkningen som skulle försörjas av färre unga, om social utslagning och om demokratiskt ointresse. I samma andetag pratade man om tekniken som en utmaning. Skulle våra jobb ersättas av robotar?

The Future Conference vänder på det här. Det enda vi vet om framtiden är att vi kommer att ha fel, och att det vi ser som utmaningar och problem istället kan vändas till möjligheter.

Den 7 oktober 2014 i Helsingborg, när vi samlas för första gången, sätter vi framtidens kompetens i fokus. Tillsammans bestämmer vi oss för vad vi jobbar med 2035. Vilka färdigheter som krävs och vad det betyder för dagens utbildning.

Beata Wickbom och Joakim Jardenberg håller ihop en eftermiddag fylld av fantastiska talare, djupa diskussioner, snabba inspel, goda samtal och mer än en överraskning.

När: 7 oktober
Tid: 13.00 - 17.00
Var: Helsingborg Arena
Kostnad: Fritt inträde
Anmälan: Här kan du boka plats på The Future Conference