Kulturmässan i Malmö

20 oktober, 2014 - 11:00 - 17:00

På Kulturmässan ska du bli inspirerad, träffa arbetsgivare, möta rådgivare, bli uppdaterad, nätverka, möta nya branscher, lyssna till innovationer, få tips, fika med kollegor, hitta i byråkratidjungeln, gå på casting, gå på audition, hitta samarbeten, arbeta samman, arbeta över gränserna, samman gränserna, SAMARBETA, och lite till.

På Kulturmässan ska du som kulturarbetare få möta, samtala och bli inspirerad av dom som skapar dina förutsättningar. MEN dom som skapar dina förutsättningar ska också bli inspirerad av dig.

Kl 12.15-13 Kulturarbetarens plats i de nya "kulturhusens" era
I Helsingborg skapas en stor ny organisation med stadsteatern, symfoniorkestern, Sofiero, arenan m.fl under ett tak, Helsingborgs Arena och Scen AB.
Vad betyder det för oss kulturarbetare? Var och hur tar vi plats i dessa stora sammanslagningar? Skapar det nya möjligheter?
Möt bolagets VD Max Granström och Uwe Bödewadt (föredetta kulturchef för Stockholm och Sorte Diamant i Köpenhamn m.m) i ett samtal lett av Edina Hrustic.

Kl 13-13.30 Malmö Live - Malmös nya kulturhus
Vad är det egentligen som ska hända i detta gigantiska nya hus? Vilken uppgift och plats ska kulturen ta i Malmö Live? Vad innebär det för kulturarbetaren?
Ta chansen att bli upplyst och inspirerad av VD Jesper Larsson och programansvarig Karin Karlsson.

kl 13.45-14.30 SMartSe
För många av kulturarbetarna är det starta eget företag som gäller. Men det kanske inte är helt lätt. SMartSe är ett företag som försöker hitta och hjälpa med kreativa lösningar, som t.ex. möjligheten att fakturera fast man inte har en firma.

Kl 15-15.45 "Fast forward" - Internationalisering av kulturella och kreativa näringar.
Sten Selander, senior affärsutvecklar och projektledare på Media Evolution, visar upp ett projekt som ytterligare ska utöka den så viktiga strävan efter samarbeten mellan kulturen och näringslivet.
Det är ett område som bara är i sin linda och behöver ständigt nya infallsvinklar och inspirationer för att utvecklas.
Det finns många nya branscher som har en given plats för kulturen och kulturarbetaren, men vi behöver jobba för det.

Kl 16-16.30 Tryck - Kulturarbetare ur den afrikanska diasporan
Svarta kulturarbetare osynliggörs i svenska kulturproduktioner, och när de syns så är det främst i egenskap av just sin hudfärg.
Kulturföreningen Tryck är en ideell förening. Förutom att lyfta fram svarta kulturarbetare vill Tryck skapa en debatt kring hudfärgens betydelse i kulturbranschen.

Läs mer Kulturmässan här.