Business of Design Week HongKong

4 december, 2014 - 09:00 - 6 december, 2014 - 23:55

Skåne som designregion är starkare än någonsin. 4-6 december är trettiotalet skånska företag representerade på Asiens ledande designmässa Hong Kong Business of Design Week för att visa upp regionens bästa design under parollen ”Southern Sweden – designing life”.

”Southern Sweden – designing life”
Över 100 000 besökare väntas till mässan där Sverige i år är partnerland. ”Southern Sweden – designing life” har bildats av Region Skåne och Malmö Stad som i sin tur gett i uppdrag till Invest in Skåne, Form/Design Center och Media Evolution att sätta samman en skånsk delegation med ett trettiotal företag.

Till den del av mässan som kallas Inspiration Hall har ett tjugotal skånska design- och formgivningsföretag valts ut av Form/Design Center i Malmö.

Företagen visar upp vad Skåne har att erbjuda inom exempelvis ljusdesign, mode, produktdesign, möbeldesign, digital design och måltidsdesign, och bland dem hittar man Maxjenny, Sägen, Petra Lilja Design, Vasel och Stoft.

Kreativitet, lekfullhet, innovation och hållbarhet
– Genom att lyfta fram formgivare och designers kan vi sälja och synliggöra Skåne som en plats där design och innovation ligger i framkant. Dessutom ger detta en möjlighet till formgivarna att möta en helt ny marknad, säger Carin Daal från enheten för entreprenörskap på Region Skåne.

Ytterligare elva företag finns representerade i det som kallas Trade Hall. Här ligger fokus på att skapa och utveckla affärsrelationer.

Företagen har förbokade affärsmöten på plats och deltar aktivt i presentationer och seminarier där innovations- och designspetsen i regionen lyfts fram. Ambitionen är att långsiktiga affärskontakter knyts, strategiska affärspartners hittas i Hong Kong, Kina och Asien.

Vad är Hong Kong Business of Design Week?
Hong Kong Business of Design Week är Asiens största årligen återkommande designevent. Mässan pågår 1-6 december och målgruppen är inköpare, designexperter, branschföreträdare, små och medelstora företag, beslutsfattare och opinionsbildare, forskare och studenter från olika miljöer.

Det skånska partnerskapet kommer att ställa ut under namnet ”Southern Sweden – designing life” 4-6 december. Även Malmö högskola deltar.

Inspiration Hall består av en diskussions- och en workshopdel. I diskussionsdelen blir det samtal kring design med inbjudna talare, men också en möjlighet för besökaren att uppleva produkterna och designen. Här äger workshops, utställningar och diskussioner rum.

Denna del är producerad av Media Evolution. I workshopdelen ansvarar Återskapa, ett centrum för kreativt återbruk, design och utbildning i Malmö, för att få besökaren att vara kreativ och skapa något från spillmaterial från olika industriföretag. En kreativ workshop med fokus på hållbarhet. Själva montern är designad av Nina Warnolf.

Läs mer om Business of Design Week BODW.