FILM - FOR MAKERS AND FANS

1 februari, 2015 - 00:00 - 28 februari, 2015 - 00:00

Media Evolution dyker ner i filmens värld i februari. Vart är filmen på väg idag? Allt fler bilder i kommunikation och reklamkampanjer är rörlig bild. Men hur arbetar vi med mediet idag? Hur passar det in i kampanjer. Vem är producent, publik och plattform. Vilka sociala kanaler fungerar egentligen bäst för film? Vårt community delar sina erfarenheter och tankar kring film, spridning och kanaler. Det finns alltid en öppning för spjutspetsar att vara med... Häng med!

HÄNDER I FEBRUARI:

Fullt av aktiviteter som vanligt, Världens Bästa Morgon, föreläsningar, Open Agency och så klart Världens Bästa After Work. Alla våra och medlemmars aktiviteter hittar du i kalendariet.

5 FEB: FINK-frukost i Ystad
Årets första FINK-frukost får finbesök produktionsbolaget MINT.

13 FEB: Världens Bästa After Work med BUFF
Barn- och ungdomsfilmfestivalen berättar om årets filmer och filmrelaterade evenemang!

25 FEB: Open Agency: Film for Fans, Makers and Brands
Samtal om att kommunicera med film

26 FEB: Lunchföreläsning: 10 år med Youtube
Joakim Lindhé från Yellow Kid lotsar oss genom Youtube´s historia.

27 FEB: Panora är tillbaka
Biograf Panora, Malmöbornas nya filmhus, slår upp portarna i hjärtat av Möllevången i Malmö. Program för öppningshelgen och biljetter hittar du här.

OMVÄRLDSBEVAKNING

Kirby Ferguson statuerar att Everything is a remix och pratade om det på The Conference för ett tag sedan, se hans snack här!

Ett snyggt exempel på det sättet att arbeta på kan man se hos
Elisa Kreisinger

En rapport som analyserar offentliga satsningar på filmproduktion utifrån tre fallstudier och ger några olika svar på hur, varför och effekterna.
Filmen och staden.

Vår lokala offentliga satsning - Film i Skåne

Filmvåren är full av debuterande filmskapare - och historier om unga kvinnor dominerar.

En grym serie som gått på SVT nyligen är “The story of film”, i 15 delar får du följa med hur det hela startade till dagens filmindustri runt om i världen. Här får du se hemligheterna bakom alla de stora klassiska filmerna och uppleva de konstnärliga höjdpunkterna som griper tag, jorden runt.

Maria Månsson och Lena Eskilsson från Lunds universitet författare till rapporten Euroscreen: Capitalising on screen tourism. The attraction of screen destinations. Baseline report assessing best practice.

Våra premiummedlemmar PwC tar en titt på vad som påverkar antal biobesök och vad som motiverar biobesökarna till mer filmtittande. Länk till rapporten.