Månads tema: URBAN DEVELOPMENT

1 mars, 2015 - 00:00 - 31 mars, 2015 - 00:00

Månads tema: Urban Development

Digitaliseringen rör sig i hela samhällskontraktet och den kan förenkla ditt liv på så många olika sätt. Digitala hjälpmedel inkluderas i våra hem, i hur vi hittar de bästa resvägarna, shopping och i vår sjukvård. Hur sker den urbana utvecklingen med hjälp av dem? Hur utvecklar vi staden med hjälp av digitaliseringen för att få mera hållbara boenden? Det och hur trenderna rör sig i vårt samhälle med mera kommer vi att titta på under mars.

HÄNDER I MARS
Fullt av aktiviteter som vanligt! Världens Bästa Morgon, föreläsningar, Open Agency och så klart Världens Bästa After Work. Alla aktiviteter finns i kalendariet.

11 MARS: Utbildning med Berghs School of Communication
Vad: Heldagsutbildning: Den digitala omställningen.
För dig som: är ansvarig för hela eller delar av ditt företags digitala närvaro.
Detta får du: kunskap och förståelse för hur den digitala världen ser ut idag: trender, utveckling, nya beteenden och möjligheter.
Här hittar du anmälan.

13 MARS: Kunskapsseminarium om hållbarhetsredovisning och kommunikation
I samarbete med PwC bjuder Burson-Marsteller på en förmiddag med fokus hållbarhetsfrågor, målgruppsanpassad kommunikation och digitalt engagemang Här hittar du mer info.

19 MARS: Världen bästa morgon med MKB
För dig som: är intresserad av lösningar för framtidens hållbara boenden.
Detta får du: frukostbuffé med surdegsbröd, kaffe/te, yoghurt och granola. Föreläsning och inspiration. Efteråt bjuds det på smoothies och möjlighet att diskutera med MKB.
Detta tar du med dig: idéer om nya lösningar och miljövänliga konceptboenden.
Mer info + anmälan

25 MARS: Open Agency om digitalisering och kommunikation
Open Agency-konceptet är inspirerat från New York, där byrån Sparks & Honey håller ett Open Agency-samtal varje morgon. Denna morgon handlar Open Agency om hur individer, företag och städer utvecklas med hjälp av digitaliseringen. In med din anmälan, de 15 platserna runt bordet fylls på snabbt.

27 MARS: Föreläsning och VBAW med KING
King är ett av världens snabbast växande företag inom spelutveckling. Bolaget har mer över 1300 anställda på tio studios runt om i världen. Kim Nordström, studioansvarig i Malmö, kommer under föreläsningen dela med sig av framgångssagan, ge en inblick i den blomstrande spelindustrin i Skåne samt berätta om kulturen på Malmökontoret som gjort att företaget utnämnts till Sveriges bästa arbetsplats.

OMVÄRLDSBEVAKNING

En nationell spaning på hur vi planerar för ett hållbart urban utveckling i Sverige kan man fördjupa sig i genom boken =Planning and Sustainable Urban Development in Sweden!

digital urban
Smart Cities, Data, Modelling and Visualisation from The Bartlett Centre for Advanced Spatial Analysis, University College London

Stora städer växer och växer, fascinerade bilder på 25 några av världens största städer!

Och en intressant vetenskapsserie från Frankrike om hur städerna ska klara av dess växande befolkning genom att göra de smartare!
Nu på Kunskapskanalen!

Barcelona har blivit utnämnt till 2015 år smartaste stad!
(image from maptube.org)