Miljöteknik till sjukvården en osynlig miljardindustri

11 december, 2014 - 11:45 - 13:00

Hållbar sjukvård, eller Sustainable Healthcare, är ett mycket spännande område med stor potential för CleanTech-industrin.

Sjukvården står för en mycket stor del av det globala BNP och intresset för CleanTech lösningar är mycket stort. Under de senaste åren har ett flertal exportprojekt genomförts där svenska företag matchas mot utländska intressenter. I april kommer en delegation att åka till Tel Aviv för att samverka med Clalit hospital network som är intresserade av svensk miljöteknik och är världens näst största privata sjukhuskluster. Kom och lyssna på vad hållbar sjukvård innefattar och få mer information om kommande projekt.

Daniel Eriksson har arbetat med hållbar sjukvård i över 12 år, först som miljöansvarig på Universitetssjukhuset MAS i Malmö och i dagsläget som chef för Stiftelsen TEM vid Lunds Universitet. Daniel har varit inblandad i många olika projekt både i sjukvården, men även hos leverantörer till sjukvården. Daniel har utbildat 1000-tals personer i hållbar sjukvård och håller regelbundet utbildningar/föreläsningar både nationellt och internationellt. Daniel har varit projektledare i olika EU-projekt kring sjukvård och miljö och skriver för tillfället bla en svensk innovationsagenda kring hållbar sjukvård åt Vinnova.

Praktikaliteter
När: torsdagen 11 december, 11.45-13.00
Arrangör: Malmö Cleantech City
Var: Malmö Cleantech City, Nordenskiöldsgatan 17 Malmö
Hur: Anmäl er här er här senast 9 december. Lunch ingår. Kostnadsfritt, men no-show utan avanmälan faktureras med 495 kr + moms. Begränsat antal platser!
Önskas vegetariskt eller specialkost hör av er till Jakob Economou; jakob [dot] economou [at] malmo [dot] se