Bring Your Own Lunch + föreläsning: 10 år med Youtube

26 februari, 2015 - 12:30 - 13:30

Nu i februari är det 10 år sedan domänen till Youtube registrerades. Det blev starten på en revolution för den rörliga bilden. Under 10 år med det nya mediet har förutsättningarna förändrats i grunden.

Genom hela mediehistorien kan man se hur tekniska förutsättningar förändrat sättet att berätta en historia. Den utvecklingen har inte upphört. Under de första tio åren med Youtube har en rad nya visuella uttryck och genrer fötts. Okända har blivit kända, revolutioner har startats, makten förskjutits.

Den 26/2 välkomnar vi er till en lunchföreläsning med Joakim Lindhé, Yellow Kid, som lotsar oss genom Youtube-storyn och hur det har förändrat sättet att berätta en historia. Under föreläsningen berättar han om utvecklingen, visar exempel och resonerar kring möjligheter och fallgropar.

Joakim Lindhé bloggar om utvecklingen av rörlig bild på nätet. Under många år arbetade han inom traditionell media som journalist på SVT i Malmö. Idag driver han bolaget Yellow Kid som producerar animerade informationsfilmer. Kolla in hans blogg här.

Vad: Lunchföreläsning: Youtube 10 år
Var: Arenan, Media Evolution City
När: 26/2 kl 12:30
För dig som: vill lyssna och diskutera hur Youtube förändrat sättet att berätta en historia
Detta får du: inspiration och exempel under medhavd lunch
Anmälan? Nej bara kom förbi :)

Glöm inte köpa med lunch!

Varmt välkomna!