Doc Lounge: Bikes vs Cars

10 februari, 2015 - 19:00 - 22:00

Exklusiv förhandsvisning av Bikes vs Cars och regissörsbesök i samarbete med WG Film och Folkets Bio!

Efter Bananas!* och Big Boys Gone Bananas! kommer nu Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars, som utforskar det trafikdrama som pågår runtom i världen varje dag. Vi är stolta att få förhandsvisa den efterlängtade och omtalade dokumentären som tar ett grepp om cykelns samhällsförändrande roll i en pågående trafikrevolution!

SYNOPSIS: Klimatför­ändringar och trafikstockningar gör att många människor istället tar till cykeln. Men dålig stads­planering och bilkaos skördar varje dag ett stort antal cyklisters liv och många kräver nu säkra cykelbanor. Aktivister och politiker som arbetar för en förändring ställs emot en miljardindustri som gör allt i sin makt för att hålla samhället bilberoende. Idag finns det en miljard bilar i världen, år 2020 räknar man med det dubbla. Det är en ojämn kamp som förs i städer som Los Angeles och São Paulo mot den gigantiska bilindustrin samtidigt som Köpenhamn visar på en annan framtid... Bikes vs Cars följer cyklisternas kamp mot ett bildominerat samhälle och visar de revolutionära förändringar som kunde ske om städer övergav sitt bilcentrerade fokus.

Engelskt tal / Engelsk textning

GÄSTER: Filmens regissör Fredrik Gertten gästar visningen för Q&A med publiken.

TIDER: Dörrar öppnar kl 19 / Film ca kl 20
Visningen presenteras i stolt samarbete med Folkets Bio, WG Film, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

http://doclounge.se/calendar/bikes-vs-cars-0

PRAKTIKALITETER
Time: Tue, 2015-03-03 19:00
Place: Babel, Spångatan 38, Malmö, Malmö
Entrance: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) som ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.