I'm all wired up!

1 juni, 2015 - 00:00 - 30 juni, 2015 - 00:00

I'm all wired up!

Vi blir mer och mer uppkopplade, och då pratar vi inte om hur länge du sitter och surfar om dagarna utan bokstavligen Hela du - armband som mäter hur länge du sover, rör dig eller hur din puls går upp och ner. Klockorna blir våra nya datorer, smarta glasögon som ger dig information om världen omkring dig och kläder som integreras med teknologien för att bli smartare på olika sätt.

Under SXSW Interactive hölls över 60 sessioner om Fashion and Wearable Tech är man pratade just om detta och om hur kläder blir smartare för att lära oss saker om oss själva, kanske byter färg om du fått gift i kroppen?
Kolla in Mille som pratade 2013 på The Conference om vad just sådan teknologi kan göra!

Hur kan vi i vår region ta fasta på den trend av lösningar för att få vår personlig hälsa mera kopplad till tekniska lösningar, appar som hjälper dig ställa diagnoser eller ha kontakt med din läkare? Armband som larmar 112 om din puls blir för hög eller helt enkelt lägger av? Att sjukvården ska lära sig att ta del av all den data som du samlar på dig genom att vara uppkopplad är en stor utmaning, den har vi kunskapen om att lösa här.

Här är aktiviteter på månadens tema:

3/6 Världens Bästa Morgon om användarupplevelser

5/6 Seminarium & workshop: Exploring possibilities with mHealth

Juni är ofta en stressig måna med skolavslutningar, midsommarfirande och allt innan semestern ska vara klart. Vi kommer då främst fokusera på att dela olika saker under detta ämne som vi tycker är intressanta och vill lära oss mera av, genom bloggposter och tips.

Men om ni vill arrangera något evenemang i ämnet är ni mer än välkomna att höra av er!

Omvärldsbevakning:
Kolla in coola Wearables på Pintrest!

Can Women's Wearables Do More Than Look Pretty?

Decoded Fashion