Informationsmöte för skolor om Next Up! - Kan Skånes åttondeklassare lösa framtidens samhällsutmaningar?

28 april, 2015 - 15:30 - 17:00

Kan Skånes åttondeklassare lösa framtidens samhällsutmaningar?

Hur kan telekom möjliggöra sjukvård på distans? Hur kan man använda sociala mediers "digitala spår" för att skapa en bättre miljö? Vilken IT-lösning ska en nystartad skola satsa på för att främja lärandet? Hur kan en digital lösning göra vardagen bättre för både boende och personal på ett äldreboende?

Det var några av de frågeställningar som 1 000 åttondeklassare i Stockholm, Västsverige och Umeå arbetade med att lösa under våren 2015, inom ramen för skoltävlingen Next Up.
Tävlingen handlar om att ge skolungdomar, både tjejer och killar, en bättre uppfattning om vad IT handlar om – genom att ge dem ämnesöverskridande och konkreta case från riktiga IT-företag att arbeta med under terminen och samtidigt tävla med andra skolor om vem som presenterar den bästa lösningen.
Under våren 2016 hoppas vi att också Skåne är med i Next Up!
Vi vill därför välkomna dig till ett informationsmöte hos Media Evolution i Malmö där vi berättar mer om hur vi tillsammans löser IT-branschens kompetensförsörjning och intresserar både tjejer och killar för IT-relaterade utbildningar genom att få dem att upptäcka att de är digitala talanger!

Medverkande:
• Fredrik von Essen, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen, nationell projektledare för Next Up

• Linda Virtanen, lärare på Kista grundskola som kom på tredje plats i Next Up Stockholm 2015

• Lotta Backgård, lärare på Carlshöjdsskolan i Umeå, som kom tvåa i Next Up Umeå 2015

Tid: 28 april kl. 15.30-17.00

Plats: Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6A, Malmö

Anmälan: Anmäl dig genom att klicka på denna länk!

Frågor? Kontakta gärna: Fredrik von Essen på fredrik [dot] vonessen [at] almega [dot] se

För dig som är skolledare är Next Up både ett sätt att uppfylla de delar av ditt utbildningsuppdrag som handlar om entreprenöriellt lärande, samverkan med arbetslivet och att utveckla teknikämnet. Framför allt är det ett sätt att inspirera och hjälpa elever att hitta sin talang och förstå sina möjligheter så att de kan göra medvetna och genomtänkta utbildningsval!