WORKSHOP om rösten och din personlighet. Med The Tone Tailor

29 maj, 2015 - 09:00 - 16:00

Rösten, vårt viktigaste verktyg och del av vår personlighet!"

Är din röst svag, tunn, spänd, knarrig, pipig ,osäker?
Har du svårt att göra dig hörd när du talar i nervösa situationer?
Blir du trött i rösten av att tala länge?
Då kan det vara det dax att träna din röst!

Målgrupp:
För alla som vill träna sin röst så att den blir avspänd, klangfull, och behaglig att lyssna till.

En rätt använd röst håller hur länge som helst och hörs bra i både lungorna och i stökiga miljöer. En stark och säker röst gör dessutom underverk för självförtroendet. Äntligen lyssnar människor till det du har att säga, du blir mera övertygande, känner dig friare och behöver inte längre oroa dig för att att tala inför andra.

När du tränar rösten är det bra att träna hela ditt jag för att uppnå resultat. Alltså med kroppen, rösten, intellektet/hjärnan, känslan & själen. För att tala bra ska du hitta en balans mellan andning, rytm och röst. Mycket bygger på att ha en bra rytm, d.v.s. att kunna spänna/slappna av och känna balansen däremellan. Flytet upplever du både i kroppen och rösten.

Tid: 9 - 12 och 13-16
Pris: 700 kr + moms/deltagare
Plats: Malmö
Kursledare: Carita Boronska / The Tone Tailor
Anmäl dig här!

Exempel på innehåll

SPÄNNINGSREGLERING Grundspänning,Situationsspänning, Avslappning, Avspänning, Mental grundträning, Yoga m.m.
ANDNING Hur lär jag mig och automatiserar den bästa andningen?
RÖSTTEKNIK Hur man med munnen, gommen, näsan,lufttrycket, diafragman kan ändra på röstens klang, ton och färg, vibrato m.m.
RÄTT TONLÄGE Hitta det tonläge som passar ditt röstomfång bäst.
RYTM OCH TEMPO (Hastighet),känsla, tonvikt och paus.
MENTAL TRÄNING Röstutveckling genom Mental grundträning, Självbilds- och Målbildsträning, Mental styrketräning, Mental tuffhets träning samt Emotionell och Social Träning (tex: Röst och Självbild) Självförtroende och Självkänsla Mål (Identifiering eller skapande av Visioner och Långsiktiga mål Målbilds formulering och målbildsprogrammering) Motivation, Engagemang och Passion Emotionell kontroll och Emotionell utveckling Från fobier och scenskräck till Scenkontroll och Utstrålning

Några kommentarer från tidigare deltagare:

Efter kursen kände jag hur jag blev mer medveten om hur min röst fungerar lite och var den ligger samt hur jag ska andas på bästa sätt för att kunna utnyttja min röstkapacitet till max. Jag kände att ja hela min inställning både till mina föreläsningar jag håller i samt övrigt i livet, och alla diverse olika saker jag tar mig an, kändes lättare både att utföra och att tänka på. Tror att efter kursen så kom någon form av aha-upplevelse som gjorde att alla mina tankar mestadels stannade i nuet och var positiva vilket i sin tur förenklade mycket i det vardagliga livet och främst inom yrkeslivet och i mina arbetsuppgifter som informatör där jag ofta använder min röst och håller i föreläsningar. Allt kändes liksom lätt och roligt framförallt.

Micaela Strömbäck / Informatör på Skatteverket i Malmö

En mycket bra kurs! Ögonöppnare för ett område som är viktigt i livet. Jag fick en förståelse om vad som ligger bakom rösten och andningen och hur viktigt det är att använda dessa tekniker. Övningarna var också mycket bra då man fick känna på hur det verkligen fungerar. Carita är en ödmjuk kursledare och mycket kunnig inom området, dessutom en mycket bra pedagog.

Jan-Åke Björk / Coach, föreläsare och författare av boken “Människan bakom förhandling”

Jag har märkt skillnad på mig själv, t ex var jag på en träff dagen efter kursen där vi satt ett gäng och "kacklade" och då lyckades jag "lägga ner rösten i magen" och göra mig hörd genom sorlet. Det har jag inte kunnat tidigare utan har fått vänta på att det blir tyst för att göra mig hörd. Bra känsla! Jag försökte också att andas som vi övade på under kursen på yogapasset igår, svårt men funkade ändå lite ibland = bättre än inget och ett steg framåt.

Inger Johnsson / Grafisk design,Web designer

Jag hade föreläsning i Kiruna och pratade för 60 personer utan mygga och rösten höll hela kvällen och räckte kvällen efteråt i Gällivare också - så andning och röstläget har jag lärt mig att använda på rätt sätt". Jag och Bengt Göran hade gospel träning i lördags vi sjöng i 4 timmar och det har aldrig gått så bra förr Kändes verkligen att vi lärt oss en del”

Leena Bergander & Bengt-Göran Wikström / ICC Coacher/Föreläsare

Redan dagen efter kursen fick jag stå upp på ett årsmöte och läsa verksamhetsberättelsen högt för alla. Jag kände stor skillnad på andningstekniken och mer styrka i rösten.

Chatarina Carlsson / Odengården Konferens och Hotell