Utbildning: Från strategisk content marketing till content integration.

7 maj, 2015 - 09:00 - 16:00

Begreppet content marketing rymmer mycket och är en inriktning inom kommunikation som många anammat. För oss på Matter är essensen och utgångspunkten alltid läsvärdet. Dagens målgrupper behöver relevant och värdefull kommunikation som de kan agera på, belöningen bli större engagemang, starkare reaktioner och bättre affärer. Många har startat sin content marketing-resa, målet med dagens utbildning är att ge er verktyg att fortsätta på den resan men också att se värdet med att integrera och optimera effekten av allt innehåll, oavsett ägda, förtjänade eller köpta och sociala kanaler.

Dagens utbildning blir både teoretisk och hands-on.

>>Anmäl dig här <<

Innehåll:
· Vägen från content marketing till content integration och varför det behövs?
· Så här kan du arbeta redaktionellt
· Nuläge och önskad förflyttning - metodbeskrivning hur gör man en audit som blir grund till varumärkets position i medielandskapet.
· Kunden i centrum – läsaranalys, inklusive övning där du får beskriva en person i er målgrupp.
· Kanalstrategi, - hur integrerar man all kommunikation och alla kanaler, PR, reklam, ägda och sociala kanaler?
· Aktiveringsplan – hur kan en redaktionell aktiveringsplan stödja och effektivisera kommunikationen.
· Casebeskrivning – hur har vi tillämpat detta i verkligheten, vi går igenom ett av våra senaste cases, där vi hjälpte Zlatan Ibrahimovic och FN:s World Food Programme med att sprida budskapet om att 805 miljoner människor går hungriga i världen idag (#805millionnames).

Vem vänder kursen sig till:
Kursen vänder sig till dig som idag arbetar med marknadsföring och kommunikation i ledande befattning på en marknadsavdelning och vill lära dig att integrera alla era kanaler, PR, reklam, ägda och sociala kanaler med med hjälp av redaktionella metoder.

PRAKTIKALITETER
Omfattning: 1 dag (6 undervisningstimmar)
Utbildningsdag: 7 maj 2015
Var: Media Evolution City, Malmö, lokal: Multirummet.
Kostnad: 3 000 SEK ex moms för medlemmar, 4 500 SEK ex moms för icke medlemmar. Anmälan till utbildning är bindande, men kan överlåtas till kollega eller vän. Kursavgiften faktureras till angiven fakturadress som uppges vid anmälan.
Utbildningsföretag: Matter
Kursledare: Natalia Brynte och Tereza Franzén, Matter.
>>Anmäl dig här <<
Frågor: Kontakta Pernilla Lavesson på Media Evolution