Nordisk Panorama Nordic Short & Doc Film Festival

18 september, 2015 - 09:00 - 23 september, 2015 - 09:00

Nordens bästa kort- och dokumentärfilmer. Fem dagar med berättelser från hela världen, seminarier, bransch-event samt festligheter för stora och små.
Den årliga festivalen Nordisk Panorama Nordic Short & Doc Film Festival arrangeras av Malmö Stad, Film i Skåne och Nordisk Panorama. Sedan starten 1990 har festivalen turnerat mellan de fem nordiska länderna som turats om att vara värdstad. Sedan 2013 har festivalen ägt rum i Malmö, en stad som satsar på film och där det finns en stor publik för kort- och dokumentärfilm.

Festivalen erbjuder en unik möjlighet till att ta pulsen på den nordiska scenen, nätverka med den nordiska filmbranschen, se film av erkända filmskapare och bli bland de första med att upptäcka nya lovande talanger.

Nordisk Panorama Market möts internationella filmköpare, festivalprogrammerare och distributörer för att se alla de senaste filmerna. Under Nordisk Forum for Co-financing Documentaries pitchas framtidens dokumentärer för finansiärer och potentiella samarbetspartners. Tillsammans attraherar de båda brancheventen ca 1000 yrkesverksamma från mer än 20 länder.
Missa inte 2015 års festival i Malmö 18-23 september!