Världens Bästa Morgon - Developer in residence

30 september, 2015 - 08:00 - 10:00

På Världens Bästa Morgon möts våra medlemmar på en riktigt god frukost, hämtar hem ny kunskap och inspiration samt får möjlighet att diskutera intrycken med ett gäng nyvunna kontakter.

Denna morgon avslutar vi september med att höra om ”Developers in Residence”. En idé som föddes i ett rundabordssamtal med Media Evolutions community, som Kultur Skåne utvecklat och lanserat under våren. Som ett Artist in Residence, fast här är det digitala kompetenser som integreras i kulturorganisationer för en period. Ur det mötet kommer innovativa lösningar, visade det sig.

Gitte Grönfeld Wille, kulturchef i Region Skåne, berättar om bakgrunden och intentionerna med satsningen. Sedan möter vi en digital utvecklare och en kulturprojektledare, som berättar om vad de lyckats skapa tillsammans. Sebastian Goksör från Kulturen i Lund och Susanne Kindeberg som var developer in residence där, pratar om hur de utvecklat den digitala tillgängligheten inom tre skånska regionala museer. Projektledare Ulrika Lind (Musik i Syd och Regionmuseet i Kristianstad) och developer in residence Johan Salo berättar om hur de drivit ett developer in residence-projekt som i första hand riktade sig till barn under Kristianstads 400-års jubileum, och vad det givit.

För dig som: Är nyfiken på vilka nya möjligheter som finns i mötet mellan de digitala branscherna och den kulturella sektorn.
Detta får du: Inspirerande frukostseminarium om att digitalisera kultur. Vi bjuder på frukost, ny kunskap och spännande case samt tillfälle att prata digitala möjligheter med aktörer inom bildkonst, form, design samt litteratur och serier.
Detta tar du med dig: Konkreta case och insikter kring hur konst och kultur kan utvecklas digitalt.

Anmälan: Yes - anmäl dig här!
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/1616682045272825/