Säsongspremiär Doc Lounge: Good Things Await

8 september, 2015 - 19:00 - 22:00

Säsongspremiär! Skördefest med finbesök från regissör och medverkande!

I snart tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Efter sommaruppehållet är det nu dags för en ny säsong. Den 8 september brakar höstterminen igång på Doc Lounge Malmö med den oerhört vackra dokumentären Good Things Await. Filmen följer den smått legendariska bonden Nils Stokholm på gården Thorshøjgaard som producerar råvaror till stjärnkrogar som NOMA i Köpenhamn. Säsongspremiären till ära gästas kvällen av både regissören Phie Ambo och filmens huvudkaraktär Niels Stokholm!

SYNOPSIS: Niels Stokholm är en av Danmarks mest idealistiska bönder och producerar unika råvaror för de bästa restaurangerna i landet - något som satt Danmark på den gastronomiska världskartan. Hans livssyn handlar om ett liv i harmoni med naturen genom biodynamiskt jordbruk på sin gård Thorshøjgård på Nordsjälland.

Men hans sätt att odla är en nagel i ögat på myndigheterna. Med regler och föreskrifter i handen hotas Niels att berövas rätten att ha djur på gården - något helt förödande då Niels anser att hans gård inte är något som är begränsad till hans egen livstid. Han önskar att den mark han lämnar efter sig, också vara fruktbar för människor under de närmsta tusen åren... Regissören Phie Ambo har följt bonden Niels nära under flera år när han vårdar sina djur, odlar sina fält i harmoni med universum och slåss en hård kamp mot myndigheternas eviga kontroller.

PRAKTIKALITETER:
- GÄSTER: Filmens regissör Phie Ambo och huvudkaraktären Niels Stokholm gästar kvällen och möter publiken under ett Q&A efter visning. Fler överraskningar avslöjas inom kort!
- TIDER: Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20
Good Things Await är en del av EU-projektet Moving Docs. Filmen visas under Nordisk Panorama i september och går upp på SVT senare i höst

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

Läs mer här!

Time: Tue 2015-09-08 19:00
Place: Babel, Spångatan 38, Malmö
Entrance: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) som ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.