Entreprenörsdagen – ägarutmaningar i tillväxtföretag

27 november, 2015 - 13:00 - 17:00

Denna eftermiddag ägnar vi helt åt dig som äger ett bolag och de frågeställningar som rör dig som ägare. Tillsammans med andra entreprenörer och våra specialister får du här utvecklas och inspireras i ditt företagande.

Om dagen
För att du ska få mest ut av tiden kommer vi efter ett gemensamt pass att diskutera utmaningar i temarum, där du och andra entreprenörer utbyter erfarenheter under ledning av våra specialister. Vi erbjuder fyra olika teman och kommer att köra dessa två gånger. Vid anmälan registererar du vilka två du önskar delta på.

Från ägarlett till ägarstyrt (Plenum) 13.00-13.45
Vi startar eftermiddagen med ett ämne som rör alla entreprenörer:

Hur går man som ägare från ett ägarlett bolag med en stark operativ roll, till ett ägarstyrt då man växlar upp sitt ledarskap till att hantera strategiskt viktiga ägarfrågor? Certifierade affärsrådgivaren Annika Hall, som också är forskare i företagsekonomi och entreprenörsfrågor har stor erfarenhet kring entreprenörskapets utmaningar håller i taktpinnen. Vi får även höra direkt från framgångsrika entreprenörer.

Temarumsdiskussioner
Här väljer du två teman och noterar vilka vid anmälan.

Hållbart entreprenörskap – hur gör man? 14.00-14.45 samt 15.00-15.45
Dagens företag utsätts inte bara för ekonomiska risker utan även för CSR- och miljörelaterade. Många exempel visar på att skadorna kan bli kostsamma om alla risker inte kommer upp till ytan och hanteras. För minimera riskerna är det viktigt att ägare och ledning tar till sig hållbarhetsfrågorna redan på ett tidigt stadium. Markus Håkansson, hållbarhetsspecialist går igenom varför det är så viktigt att ha ett fungerande hållbarhetsarbete i ett företag, hur man bäst implementerar det och exakt vad man måste göra för att det ska fungera.

Bolagsstruktur – tänk smart och lönsamt 14.00-14.45 samt 15.00-15.45
Affärsrådgivare, revisorer och skattekonsulter hjälper dig att tänka rätt när det gäller din bolagsstruktur. Vi diskuterar risk-, rapporterings- och lönsamhetsaspekter med olika typer av strukturer. Olof Andersson, affärsrådgivare och Henrik Forsberg, skatterådgivare ger dig tips och råd om hur du skapar en optimal struktur för din situation.

3:12-reglerna – vad händer nu? 14.00-14.45 samt 15.00-15.45
Vår skatterådgivare Anders Larsson ger dig en statusuppdatering om de stora förändringar som förväntas när regeringen presenterar sin utredning. Ta chansen att diskutera skattefrågorna med proffset!

Incitamentsprogram – hur attraherar och behåller du dina nyckelpersoner? 14.00-14.45 samt 15.00-15.45
Ett växande bolag brottas alltid med frågeställningen hur man skapar belöningsmodeller som gör att man kan attrahera och behålla nyckelkompetens. Här ger vår skatteexpert Viveka Alander sina bästa råd.

Vi avrundar dagen med en gemensam föreläsning mellan 16.00-17.00.

Paneldebatt
CSR – För en hållbar framtid
Kerstin Valinder och Marianne Lindahl på Hand in Hand, kommer tillsammans med moderator Thomas Frostberg diskutera CSR. Thomas Frostberg är ekonomisk krönikör på HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8till5 och skriver återkommande om frågor som rör hållbarhet och företags samhällsansvar. Grant Thornton är stolt bysponsor till Hand in Hand, välgörenhetsorganisationen som hjälper fattiga kvinnor i bland annat Indien att starta eget företag och för att bekämpa fattigdom. Med på scen kommer även Tommy Larsson ägare till Rörläggaren deltaga. Tommy är förutom framgångsrik entreprenör en stark kraft i MFF i samhället.

Efter dagens aktivitet kl. 17.00 bjuder vi in till afterwork med mingel på Media Evolution City.
Varmt välkommen!

Datum och tid
Fredagen den 27 november kl. 13.00-17.00 följt av afterwork på Media Evolution City.

Plats
Media Evolution City, Stora Varvsgatan 6, Malmö.

Pris
Aktiviteten är kostnadsfri.

Anmälan
Anmäl dig på via denna länk senast den 25 november.