Majtema: NEW TECHNOLOGIES AND INNOVATION

1 maj, 2016 - 00:00 - 31 maj, 2016 - 00:00

Det sker massor med utveckling hela tiden, men rätt få saker är nya eller revolutionerande. För att lyckas vara innovativ när teknikutvecklingen går snabbt är relationer och kunskapsutbyte utanför företaget superviktigt. Det huvudsakliga målet med Media Evolution och dess community är att skapa förutsättningar för tillväxt och utveckling hos de digitala näringarna - genom att föra dem samman. Så låt oss...

Spaning
Vi ser hur wearables letar sig ut på marknaden allt mer. Många klurar på hur man kan utnyttja denna typen av små kroppsnära datorer för att förbättra effektiviteten i företag. Ett givet område för ökad produktivitet kommer vara inom bl a kundservice, support och försäljning. När personer inte bara har mobiltelefoner och surfplattor, utan också bär utrustning för foto, video och ljudupptagningar i klockor, kläder och glasögon så får också riskerna en ny dimension. Har du och ditt företag en plan för att hantera dessa? Dagligen förändras våra beteenden kopplat till den digitala utvecklingen. På ett knappt decennium har medie- och informationskartan ritats om totalt och då har vi knappt ens börjat denna resa. Efter maj månad kommer vi förhoppningsvis vara både klokare och mer uppdaterade om vad som händer i världen kopplat till ny teknik, innovationer och vad riskerna och utmaningarna innebär.

Innovation. Innovation, innovation. When do we move from buzzwords to values?

25 inspirerande personer som ser till att framtiden är nu genom deras innovationer, tjänster och produkter

Vad händer mer då?
Förutom att vi tillsammans med vårt community arrangerar flertalet workshops, filmfrukost om hållbart mode, fokusgrupper om smart mobility, hackaton om framtidens kollektivtrafik och en crash course i e-handel så drar vi till Karlskrona på Creative Coast Festival och till Hamburg 040x040 för att lära känna deras kreativa community. Allt finns i vårt kalendarium.

Utvalt för våra medlemmar:
- Sharing Club 12/5om INNOVATION OCH NYA AFFÄRSMODELLER med KommuniceraPR. Konkreta exempel på hur personer idag bygger sina egna mediehus genom digitala kanaler, och därmed blir framstående påverkare. Hur ser dessa affärsmodeller ut och hur kan man arbeta för att dra nytta av deras stora inflytande både nationellt som internationellt.

- Världens Bästa After Work 13/5om UTMANINGAR med Swebby den 13/5. Det blir en banbrytande föreläsning kl 16 och därefter drar vi vidare mot uteserveringen och njuter av sol, fredagsdryck och grym musik.

- Världens Bästa Morgon 20/5om CYBER SECURITY med Load Solution och PwC. För dig som vill lära dig om vilka cyberhot som kan påverka olika delar av din verksamhet och hur du hanterar dessa. Frukost från kl 8 och föreläsningen för våra medlemmar startar kl 8:30. den 20/5.

Alla månadsteman 2016