Vill du bli en mästare inom virtual reality?

17 november, 2015 - 09:30 - 16:00

Den kreativa teknologen Brian Chirls från Knight Technology fellow på POV Digital besöker oss så att du kan få upp ögonen och boosta dina kunskaper inom virtual reality!

Brian håller i en endags workshop om hur du skapar innehåll för VR. Är du en nyfiken nybörjare, räds inte, Brian kommer inleda med grundprinciperna för VR.

The workshop:
The workshop will discuss the design, production and distribution of virtual reality content. Following an introduction to the basics of VR production and design, participants will team up to build their own virtual reality prototypes for Oculus Rift and Google Cardboard using POV's WebVR Starter Kit. Basic JavaScript coding skills are helpful but not required, and attendees are encouraged to bring a laptop!

The workshop will cover:
-The production process for both live action and computer-generated VR content
-The differences between traditional filmmaking and VR filmmaking
-The players, hardware, software and the distribution channels in VR marketplace

When: 17 November
Time: Breakfast will be served 09:30 a.m. and the workshop starts at 10.00 a.m. - 04.00 p.m.
Where: BoostHbg, 4th floor, north wing, Dunkers kulturhus, Kungsgatan 11, Helsingborg

Free workshop for those who live in Skåne. Sign up here.

About Brian
Brian Chirls is creative developer based in New York and CTO of datavized, an immersive design and technology studio. Brian recently completed a Knight Technology Fellowship at POV, where he worked on experimental interactive documentary technology. He has developed innovative models for interaction, data visualization and content-authoring in virtual reality and has researched design patterns and tools for interactive video. Brian is also known for his earlier work on Seriously.js, Mozilla's Popcorn.js and the cult film Four Eyed Monsters.

Psst...
14/11 FONDEN
FONDEN är till för nytänkande projekt med transmedial inriktning och virtual reality där berättelsen är drivande. Minst en del av projektet ska bestå av rörlig bild. Projektet ska ha tydlig genomförbarhet både i utförande och finansiering . Vi stöttar både person och projekt max 2 x 35 000 kr till utveckling 100 000 kr till produktion.
Utveckla din kreativa vildhjärna!
Här söker du!

17/11 BOOSTA BRUSET
En unik möjlighet att höra BoostHbgs verksamhetschef Annika Gustafson och VR experten Brian Chirls pratar om vad virtual reality faktiskt är under en öppen kvällsföreläsning. Vad det finns för möjligheter för dig och hur kan vi tillsammans utveckla VR i Skåne? Kan även jag skapa VR-upplevelser? Lär dig mer! BOOSTA BRUSET

10/12 SAVE THE DATE
Boosts årliga julfest
Vi ses kompis!