Biopremiär på Panora: Yarden

11 mars, 2016 - 19:00 - 20:00

Månadens film: Yarden
Måns Månsson tar sig an Kristian Lundbergs hyllade roman med en imponerande fingertoppskänsla.

Den arbetslöse författaren Anders gör en omvänd klassresa som transportör vid Yarden, en omlastningsplats för fabriksnya bilar i Malmö hamn. Tyngd med skulder tvingas han ta det föga glamourösa jobbet som timanställd i hamnen. Han blir en främling, ett femsiffrigt nummer som måste manövrerar mellan invandrarkollegorna och den svenska kontorsledningen. Plötsligt känns åren som författare som ett mellanspel. Han är tillbaka i ett liv som tär på både honom och, vad kanske värre är, på relationen till sonen.

Yarden öppnade Göteborgs filmfestival tidigare i år. Filmen är fritt baserad på Kristian Lundbergs roman med självbiografiska drag. Regissören Måns Månsson besöker biograf Panora vid premiärvisningen 11 mars kl 18.00 och samtalar i anslutning till filmen.

Du som medlem i Media Evolution har förmånen att se filmen under premiärhelgen, 11-13 mars, till specialpriset 80 kr (ord pris 95 kr). Uppge koden "Media Evolution" i biljettkassan för att erhålla din rabatt. Biljettsläpp 8 mars, boka platser på Panoras hemsida (länk: http://www.panora.se/filmer/yarden)