Doc Lounge Live - A GOOD AMERICAN

12 april, 2016 - 18:00 - 21:00

Den 12 april bjuder Doc Lounge på en rafflande doku-thriller om en genial kodknäckare, ett revolutionärt övervakningsprogram och utbredd korruption i NSA’s styrelse. A GOOD AMERICAN är en brännande aktuell dokumentärfilm som tar avstamp bakom just de här ridåerna. Filmen berättar om Bill Binney och hans övervakningsprogram ThinThread och hur detta suveräna och alternativa program ratades av NSA bara tre veckor före 9/11. Kvällens gästas av filmens österrikiske regissör Friedrich Moser.
OBS! Denna kväll börjar redan kl 18.00 och filmstart är kl 19.00! För er med förköpsbiljetter - det finns inga numrerade platser så kom i god tid för bra plats. (Vid fullsatt är platserna fördelade på 90% sittplatser och 10% ståplats)

A GOOD AMERICAN
Friedrich Moser, 110 min, Austria, USA.
A Good American är en rafflande doku-thriller om den genialiske kodknäckaren Bill Binney och Thin Thread, ett övervakningsprogram som kunde ha förhindrat 11 september 2001.
A Good American berättar historien om den bästa kod knäckaren USA någonsin haft, Bill Binney, och hur han och en liten grupp inom NSA skapat ett övervakningsverktyg. Ett verktyg som kunde plocka upp alla elektroniska signaler på jorden och filtrera det för mål och göra resultat i realtid, samtidigt som det inte bröt emot integritetslagar inom den amerikanska konstitutionen. Verktyget var perfekt - utom för en sak: det var alldeles för billigt. Därför dumpade NSAs ledning det - tre veckor före 9/11. I en hemlig testkörning av programmet i början av 2002 mot NSAs databas och hur den såg ut innan 11 september 2001, fann programmet omedelbart terroristerna. Nu berättar Bill sin historia om vad som hände bakom kulisserna.
A Good American var nominerad till Dox: Award och Politiken Audience Award på CPH:DOX 2015. Friedrich Moser har tidigare regisserat The Brussel Business (2012), som handlade med PR och lobbyism i hjärtat av EUs huvudstad.
Bill Binney - huvudpersonen i A Good American – dyker även upp i Laura Poitras Oscar-vinnande Citizenfour, som visades på Doc Lounge under våren 2015.

KVÄLLENS GÄST:
 Regissörsbesök av Friedrich Moser.
TID:
 OBS! Den 12 april kl 18.00 OBS!

PROGRAM:
18.00 Dörrar öppnar.
19.00 Filmen börjar.
PLATS: 
 Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 
 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.
Denna kväll öppnar vi kl 18.00, filmen börjar redan kl 19.00! För er med förköpsbiljetter - det finns inga numrerade platser så kom i god tid för bra plats. (Vid fullsatt är platserna fördelade på 90% sittplatser och 10% ståplats)